comenzi la domiciliu cliseru.ro

A păstrat în casă o mină antitanc! Era activă și extrem de periculoasă.

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
23/11/2015 | Lege si Ordine

Ialomița: Două mine antitanc metalice, active și extrem de periculoase, au fost descoperite de un cetățean pe un teren arabil de pe raza localității Movilița, în după-amiaza zilei de vineri, 20 noiembrie a.c.

Inițial, bărbatul a sunat la 112 spunând că a descoperit un singur element de muniție, iar la fața locului s-a deplasat ehipajul pirotehnic din cadrul ISU Ialomița.

Având în vedere faptul că mina prezenta un risc foarte mare, pirotehnicienii au procedat la distrugerea acesteia în locul în care a fost găsită.

La scurt timp, realizând pericolul la care se expune, bărbatul a sunat din nou la 112 spunând că, de fapt, a descoperit două elemente de muniție, iar una dintre ele a luat-o acasă.

Echipajul pirotehnic s-a întors la locuința cetățeanului în jurul orei 18.00, însă, din cauza întunericului, elementul de muniție a fost lăsat sub paza polițistilor și a jandarmilor până în dimineața zilei de sâmbătă, când a fost distrus în condiții de siguranță.

Reamintim cetăţenilor că, în cazul descoperirii unor elemente de muniţie, să alerteze de urgenţă organele de poliţie din localitate sau Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Catargiu” al judeţului Ialomiţa prin apelarea numărului de urgenţă 112, să evite lovirea, manipularea şi transportarea muniţiilor descoperite şi să asigure paza zonei până la sosirea forţelor de intervenţie. O manipulare incorectă, de către persoane neautorizate, care nu cunosc proprietăţile şi caracteristicile respectivelor muniţii, poate duce la iniţierea focoaselor şi, implicit, la detonarea muniţiilor, putând provoca astfel importante pagube materiale, rănirea persoanelor sau chiar pierderea de vieţi omeneşti.

ISU Ialomița