comenzi la domiciliu cliseru.ro

A murit în casa mistuită de flăcări. Incendiu la Moldoveni

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
15/01/2020 | Lege si Ordine

Azi, 15.01.2020, în jurul orei 00:05, dispeceratul inspectoratului a fost anunțat despre izbucnirea unui incendiu la o casă din localitatea Moldoveni.

La locul intervenției s-au deplasat 3 echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Urziceni, cu 2 autospeciale de lucru cu apă și spumă și o autosanitară SMURD, încadrate cu 11 subofițeri. La sosirea echipajelor de intervenție incendiul se manifesta generalizat la locuință. S-au luat măsuri pentru localizarea și stingerea incendiului, acesta fiind lichidat la ora 02:40.

În incendiu mama proprietarei în vârstă de 87 ani  și-a pierdut viața, aceasta fiind găsită fără suflare la sosirea forțelor de intervenție. A ars acoperișul casei pe o suprafață de aproximativ 40 mp, mobilier și mai multe bunuri din camera unde locuia persoana decedată.

Echipajul SMURD a acordat prim ajutor medical la proprietara casei, în vârstă de 53 ani, care a suferit un atac de panică, ulterior aceasta refuzând transportul la spital. Din incendiu au fost salvate 3 animale de companie(căței), care se aflau într-o anexă lângă casă. Cel mai probabil, incendiul a pornit de la un coș de fum amplasat sau neprotejat față de materiale combustibile.

***

Pompierii recomandă cetăţenilor adoptarea următoarelor măsuri pentru prevenirea incendiilor care pot lăsa familii pe drumuri sau îndoliate în toiul iernii:

 La exploatarea coşurilor şi burlanelor pentru evacuarea fumului

  • Verificarea, curăţarea şi  repararea, dacă  este  cazul, a coşurilor de fum se va efectua de către o persoană specializată;
  • Coşurile, burlanele şi canalele de fum vor fi izolate faţă de elementele combustibile ale  pereţilor, planşeelor  şi acoperişurilor;
  • În podul casei, coşul de fum va fi obligatoriu tencuit, pentru a nu prezenta fisuri prin care ar putea pătrunde scântei ce pot fi surse de aprindere;
  • În poduri şi mansarde este interzisă amenajarea de afumători.
Articole recente:
🟠 Vezi mai multe ştiri din Ialomiţa ➡️