comenzi la domiciliu cliseru.ro

A murit Gheorghe Păun Ialomițeanu. Dumnezeu să-l odihnească!

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
03/06/2019 | Locale Ialomita

Scriitorul Gheorghe Păun Ialomițeanu, unul dintre reprezentanții comunității rome din județ și cetățean de onoare al municipiului Slobozia, a încetat din viață.

gheorghe paun ialomiteanu
Gheorghe Păun Ialomiteanu

Gheorghe Păun Ialomițeanu a fost un om inteligent, exagerat de modest, un om sufletist, „un argint viu”, cu multe proiecte, pentru care s-a luptat toată viața. Unele i-au reușit, altele nu. Un om iubit și contestat în același timp.

Întrebarea din titlul volumului său de nuvele, lansat în septembrie 2016, „Kaj Jeas, Rromale?” (Încotro, rromule?) este acum fără rost. Dar cuvintele pe care le-a rostit atunci au rămas.

„Sunteți pansamente sufletești pentru mine. (…) Astăzi este joi? Nu, nu este joi, este duminică, duminica noastră, a romilor, și dumneavoastră astăzi ați venit la nunta vocalelor, semivocalelor și consoanelor de la Centrul Cultural Ionel Perlea. (…) Această bucată de suflet, această carte de simțire romani, este scrisă în Himalaya mea de câmpie, care este Slobozia. (…). E minunat să îți aperi valorile. Asta am încercat și eu (…)”, sunt câteva dintre afirmațiile lui Gheorghe Păun Ialomițeanu.

Gheorghe Păun Ialomițeanu a plecat într-o lume mai bună. O lume în care Gelu „generalul” își va găsi, în sfârșit, liniștea.

Dumnezeu să-l odihnească!