comenzi la domiciliu cliseru.ro

A început curăţenia de primăvară la Slobozia

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
25/03/2014 | Locale Ialomita

Primăria municipiului Slobozia aduce la cunoştinţa cetăţenilor că în această perioadă se efectuează operaţiuni specifice de toaletare a pomilor din oraş.tractor curatenie primavara

Această operațiune este necesară deoarece, din cauza vârstei înaintate, pomii reprezintă un pericol pentru imobile, autoturisme, cabluri de tensiune, circulaţie rutieră.

Potrivit reprezentanților Primăriei, vor fi tăiaţi doar acei pomi, în special plopi, care au vârsta peste 40 de ani şi pot reprezenta un pericol pentru locuitori. De asemenea, se încearcă înlocuirea plopilor cu arbuşti ornamentali, cunoscut fiind inconvenientul provocat de puful produs de acești arbori.

În ceea ce privește arbuştii şi arborii din faţa Prefecturii, aceștia vor fi reamplasaţi în parcurile din municipiu, acţiunea venind ca urmare a avansării etapelor licitaţiei din Proiectul de Modernizare a Pieţei Revoluţiei.

În cadrul acţiunii „Curăţenia de primăvară”, pe lângă toaletarea copacilor, se vor efectua şi operaţiuni de plantare de pomi şi flori, igienizarea zonelor verzi, toaletarea gardului viu de pe domeniul public.

Primarul municipiului Slobozia, Alexandru Stoica, îi roagă pe toţi cetăţenii „să dea dovadă de spirit civic şi să nu uite că a face curat şi a întreţine zonele unde locuim, este o responsabilitate a fiecărui cetăţean”.