comenzi la domiciliu cliseru.ro

A dus un proiectil la fier vechi…

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
19/05/2021 | Lege si Ordine

În cursul zilei de astăzi, la un centru de fier vechi din municipiul Fetești s-a prezentat un cetățean cu un proiectil.

Proiectil

Administratorul a realizat pericolul și a solicitat sprijinul pirotehniștilor ialomițeni. Ajunși la fața locului, specialiștii Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Catargiu” al Județului Ialomița au găsit un proiectil perforant de artilerie cal.100 mm. Proiectilul a fost ridicat și depozitat în vederea distrugerii în condiții de siguranță.

Recomandări ale I.S.U. Ialomița:

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Catargiu” al judeţului Ialomița recomandă cetăţenilor, ca în momentul în care descoperă elemente de muniţie rămasă neexplodată, să anunţe de urgenţă organele de poliţie, autorităţile administraţiei publice locale sau  Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Catargiu ” al judeţului Ialomița la numărul de urgenţă 112.

De asemenea, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Catargiu” al judeţului Ialomița recomandă cetăţenilor ca în astfel de cazuri să respecte următoarele măsuri:

  • să nu mişte de pe locurile pe care se află elementele de muniţie descoperite;
  • să nu desfacă şi să nu predea la operatorii economici (societăţile ce au ca obiect de activitate colectarea materialelor feroase), elemente de muniţie descoperite;
  • să nu folosească elementele de muniţie descoperite pentru improvizarea diferitelor scule sau ornamente;
  • să nu lovească, să nu taie şi să nu demonteze elementele de muniţie descoperite;
  • să nu folosească focul deschis în apropierea elementelor de muniţie descoperite.