comenzi la domiciliu cliseru.ro

A dat 600 de lei pentru o carcasă de telefon mobil. A primit și încărcătorul!

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
24/02/2014 | Lege si Ordine

Înşelat, după ce a dat curs unui anunţ pe un site de socializare

Vineri, 21 februarie, un bărbat de 28 de ani din municipiul Feteşti a sesizat Poliţia despre faptul că a fost înşelat de un adolescent, cu ocazia încheierii unei înţelegeri de vânzare cumpărare a unui telefon mobil, prin intermediul unui site de socializare.carcasa telefon mobil

În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că în data de 14 februarie, partea vătămată a comandat un smartphone expus spre vânzare de către un tânăr de 16 ani, din judeţul Tulcea, cu care a comunicat on line  şi  a convenit la produsul să-i fie expediat prin colet poştal, iar contravaloarea de 600 de lei să fie depusă prin mandat poştal on line.

După primirea coletului, bărbatul a constatat că în interior nu se afla produsul comandat, ci o carcasă de telefon mobil şi un încărcător.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune.

 

Pentru a nu deveni victima unei înşelăciuni cu acest mod de operare, recomandăm celor care fac cumpărături on – line, pentru siguranţa tranzacţiilor, să nu plătească în avans bunurile comandate. Indicată este folosirea unui serviciu de curierat cu plata ramburs, ce permite deschiderea coletului la primire, iar contravaloarea să fie achitată după ce s-au asigurat ca au primit produsul comandat.

De asemenea, atragem atenţia cu privire la semnele care indică o posibilă tentativă de furt. Dacă vânzătorul îl presează pe cumpărător să încheie tranzacţia, acesta ar trebui sa fie prudent, iar în cazul în care  oferta este foarte tentantă, trebuie luată în considerare existenţa unor detalii care ar fi putut fi omise din anunţul de vânzare. În plus, în cazul unor nelămuriri, trebuie întrebat vânzătorul

comunicat de presă: IPJ Ialomița | Foto: arhivă