Tu știi ce presupune siguranța casei? Top sfaturi eficiente pentru a ține în siguranță casa și familia
Siguranța este un drept personal fără de care o civilizație nu poate să-și clădească un fundament corect. Cu toate astea, siguranța este o abilitate care se învață, iar orice persoană care ține la propria ființă și oamenii dragi are grijă să-I protejeze și să le fie alături. Cum?
Iată patru sfaturi eficiente pentru a ține în siguranță casa și familia:
- Învață-ți copiii să nu răspundă la ușă
Singurele excepții fiind unul dintre părinți sau bunicul ori bunica și, nimeni altcineva. Explică-i copilului că un prieten nu va fi deranjat dacă așteaptă iar el nu este obligat să răspundă la ușă nimănui. De asemenea, învață-l adresa, numele complet al părinților și numerele de telefon. Mai mult, ar fi bine să știe numărul unic de urgență pentru ca la nevoie să sune fără întârziere.
- Luminează-ți exteriorul în mod inteligent
Prin simpla apăsare a unui buton îți poți transforma grădina și întreaga curte, nu doar estetic, ci și din punct de vedere al siguranței, iar noi de acest aspect ținem cont. Folosirea dispozitivelor smart home face diferența! Configurează luminile să te întâmpine când ajungi acasă de pe aleea exterioară până în interiorul locuinței. Asigură-te că acestea sunt instalate în față, în spate și pe părțile laterale ale casei pentru a detecta mișcarea în jurul proprietății.
Mai mult, specialiștii Spy Shop recomandă instalarea unui sistem de alarmă smart. Aceste dispozitive sunt ușor de instalat și utilizat, perfecte atât pentru proprietarii de vile sau duplexuri, cât și pentru cei care locuiesc în apartamente. Ține cont totuși că prețul acestor sisteme este unul foarte competitiv. Sistemul de alarmă smart beneficiază de tehnologie de ultimă generație care poate fi conectat cu alte echipamente inteligente din casă și i se pot adăuga foarte ușor alte accesorii.
- Blochează toate ușile exterioare
A pune un lacat la usa sau măcar un lanț la ușa de la intrare nu este un aspect exagerat. Din contră! De asemenea, consolidează toate ferestrele cu folie de securitate, rulouri, iar dacă stai la parter într-un bloc nu ar strica să montezi gratii la geamuri. Mai mult, ia-ți cheile cu tine ori de câte ori pleci de acasă și nu lăsa cheia de rezervă sub preș sau sub un ghiveci de pe palier, doar ceea ce vedem de obicei la televizor nu este mai mereu o idee bună. Până la urmă, hoții știu că acestea sunt cele mai comune locuri pentru a ascunde o cheie.
- Fii mereu pregătit/ă
Pleci într-o vacanță sau într-un scurt city-break? Frumos, dar ai grijă la siguranța casei în lipsa ta. Cere-i unui vecin cu care te înțelegi bine sau unui prieten apropiat să ridice corespondența din fața porții sau flyerele pe care comercianții le lasă în cutia poștală.
Vorbește cu un vecin să parcheze fără nicio problem mașina sau mașinile pe aleea ta și dezactivează serviciile de localizare de pe telefonul mobil, astfel încât, rețelelor sociale să nu identifice din neatenție locația și să o distribuie public fără voia ta. Mai mult, nu da zvon în țară că pleci din țară oricât de mult ai vrea să spui tuturor că pleci în vacanță în Bali sau Tenerife pentru o săptămână întreagă.
În concluzie, siguranța nu este un lucru dificil dacă știi ce faci și dacă ții cont de cele patru sfaturi sugerate mai sus.
Sursă foto: Unsplash.com