Poliţiştii ialomițeni – implicaţi în campania “Vacanța s-a terminat. Sunteți pregătiți pentru un nou început?”
În cursul zilei de ieri, 7 septembrie, polițiștii Compartimentului Analiză și Prevenire a Criminalității, împreună cu polițiștii de ordine publică din cadrul Poliției Municipiului Slobozia au desfășurat sesiuni de informare cu părinții şi copiii, având ca obiect siguranța on-line a minorilor, siguranța în spaţiul public și acasă, atunci când aceștia nu sunt supravegheați de adulți.
Prezenţi ieri în Parcurile E14 și MB-uri din municipiul Slobozia, polițiștii au purtat discuții cu părinții, cu copiii şi cu bunicii, în care au fost abordate mai multe teme precum comportamentul preventiv acasă, pe stradă, în trafic, interacțiunea cu persoanele necunoscute, grupuri de prieteni, anturaje, bullying și consecințele acestuia precum și despre accesarea în siguranță a rețelelor de socializare sau utilizarea internetului.
Înainte de debutul anului şcolar, polițiștii ialomițeni prezintă câteva recomandări preventive, utile în special părinților și bunicilor:
- Stabilește-i copilului tău un program astfel încât să știi tot timpul unde este și ce face.
- Spune-i copilului la cine să apeleze atunci când se ivește o problemă și stabilește o persoană care să-l supravegheze când nu ești lângă el.
- Discută cu copilul și asigură-l de toată disponibilitatea ta de a-l ajuta și îndruma pe viitor.
- Află care sunt prietenii copilului tău din viața on-line și off-line.
- În fiecare zi, dedică-i timp copilului tău, indiferent ce vârstă are.
- Nu uita că pe site-ul Poliției Române, la secțiunea “Prevenire” poți găsi recomandări pentru siguranța ta și a copilului tău.
* * *
Tot în cursul zilei de ieri, în Cartierul 500 din municipiul Slobozia polițiștii din cadrul Compartimentul Analiza și Prevenire a Criminalității, au desfășurat o activitate de prevenire a furturilor din locuință.
Activitățile s-au desfășurat în cadrul Programului de prevenire a infracțiunilor contra patrimoniului cu accent pe prevenirea infracționalității cu grad ridicat de impact emoțional și psihologic în comunitate.
În acest sens, aproximativ 50 de persoane au fost informate cu privire la principalele cauze care favorizează săvârșirea furturilor din locuință, dar și cu privire la măsurile de protecție, care odată însușite, au menirea de a descuraja activitatea infracțională.