Incendii la Săveni și Alexeni
Incendiu la o casă din comuna Săveni
Intervenția a avut loc în această dimineață, în jurul orei 07:20 la o casă din comuna Săveni. La fața locului s-au deplasat de urgență salvatorii din cadrul Detașamentului de Pompieri Slobozia – Garda de intervenție Țăndărei, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD.
Ajunse la fața locului, forțele profesioniste au găsit incendiul manifestându-se cu flacără la nivelul acoperișului casei.
Pentru lichidarea incendiului și îndepărtarea efectelor negative, militarii au acționat mai bine de o oră și jumătate. Nu au existat victime și nu a existat pericol de propagare la vecinătăți.
A ars o grindă din lemn și paiantă din lemn prin perete, pe o suprafață de aproximativ patru metri pătrați.
Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de utilizarea unui coș de fum amplasat ori neprotejat termic față de materiale combustibile.
Incendiu la o casă din comuna Alexeni
Intervenția a avut loc astăzi , în jurul orei 11:40 la o casă din comuna Alexeni. La fața locului s-au deplasat de urgență salvatorii din cadrul Detașamentului de Pompieri Urziceni, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă.
Ajunse la fața locului, forțele profesioniste au găsit incendiul manifestându-se cu flacără deschisă la nivelul acoperișului casei, construit din lemn și acoperit cu plăci de azbociment.
Pentru lichidarea incendiului și îndepărtarea efectelor negative, militarii au acționat mai bine de o oră. Nu au existat victime, salvatorii reușind prompt să limiteze pericolul de extindere la întreaga locuință.
A ars acoperișul locuinței construit din lemn și acoperit din plăci de azbociment.
Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de utilizarea unui coș de fum deteriorat.
RECOMANDĂRI
Având în vedere temperaturile scăzute din această perioadă, care favorizează suprasolicitarea mijloacelor de încălzire la nivelul locuințelor individuale, crescând astfel riscul izbunirii unui incendiu, rugăm cetățenii să respecte principalele măsuri de prevenire, și anume:
- coşurile de fum trebuie curăţate periodic (în mod obligatoriu la începutul sezonului rece), verificate și reparate;
- în podurile clădirilor, coşurile se tencuiesc pe interior şi pe exterior şi se dau cu var, pentru a se putea observa cu uşurinţă eventualele fisuri prin care ar putea pătrunde scântei ce pot fi surse de aprindere, dacă în zona lui sunt materiale combustibile;
- coşurile de fum se vor izola faţă de elementele combustibile ale planşeelor prin îngroşarea zidăriei de cărămidă a coşului, iar în spaţiul dintre coş şi planşeu se recomandă introducerea unui strat de materiale necombustibile;
- evitați supraîncălzirea sobelor, deoarece prin căldura radiată acestea pot aprinde obiectele din jur.
ISU Ialomița