Europarlamentarul liberal Cristian Bușoi și-a deschis cabinet la Slobozia
Anunțul a fost făcut vineri, 24 ianuarie, în cadrul unei conferințe de presă, susținută la sediul PNL Slobozia.
Cabinetul europarlamentarului va funcționa în municipiul Slobozia, chiar în sediul PNL Ialomița, persoana de contact fiind Gabriel Alexandru, care va intermedia legătura parlamentarului european cu cetățenii din județul Ialomița.
„Așa cum am promis, voi fi alături de locuitorii județului Ialomița, de președintele Tinel Gheorghe, de organizație și de colegii mei liberali. Și sunt câteva obiective strategice, foarte importante, pe care le voi susține. Rămâne de văzut câte vor fi susținute din fonduri europene și câte vor intra pe fonduri naționale. Vorbim despre al doilea pod peste râul Ialomița, vorbim despre pasajul de la Drajna, foarte importante. Pentru mine, personal, un obiectiv foarte important va fi ca în exercițiul financiar următor să vină bani pentru infrastructura de sănătate în județul Ialomița, pentru spitalul județean sau alte inițiative în sănătate. De altfel, ați văzut, guvernul liberal va propune ca în exercițiul financiar următor să existe un program operațional special destinat sănătății. (…). Este un obiectiv pe care mi-l asum și trebuie făcuți pași de acum (…). Al doilea obiectiv ține de partea de energie. De la începutul lunii decembrie am preluat o funcție importantă în Parlamentul European, aceea de președinte al Comisiei de Industrie, Energie și Cercetare, odată cu plecarea Adinei Vălean ca și comisar european. Este, poate, cea mai importantă comisie din PE, singura comisie unde România are președinte. Dincolo de marile dezbateri și probleme de la nivel european, unde o să am un rol foarte important, evident că mă interesează ce pot face pentru România la nivel global și pentru județele în care sunt activ și de care răspund la nivel foarte concret”, a transmis Cristian Bușoi.
Europarlamentarul a vorbit despre tranziția de la energia convențională la o energie mai puțin poluantă, susținând că în anii următori este posibil ca mai multe mine de cărbune să fie închise. Interconectarea sistemelor de gaz și investiții în tehnologii nepoluante vor fi alte priorități pentru care se dorește accesarea de bani europeni direct la Bruxelles.
Acesta a adus în discuție, în zona energetică, un proiect de anvelopare a blocurilor în municipiul Slobozia, stimularea producției de energie verde cu panouri fotovoltaice, iar pe zona de mediu, găsirea unor soluții durabile, ecologice, pentru gestionarea deșeurilor.
„Ne aflăm în cel mai bun moment al Partidului Național Liberal, dar și într-un moment al schimbării în Europa, care tinde spre o economie verde, nepoluantă. Pentru o tranziție justă către o economie cu zero emisii de carbon, Comisia Europeană a pus la dispoziția României un fond de 7,5 miliarde de euro pentru modernizarea industriei și a sistemului energetic. Avem acces la finanțare atât europeană, cât și națională pentru extinderea rețelei de alimentare cu gaz, necesară în perioada de tranziție, și mă voi asigura, de asemenea, că România va primi fondurile necesare și pentru spitalele regionale, inclusiv pentru spitalul Brăila – Galați, despre care am vorbit în campania electorală”, a mai spus acesta.