Slobozia: Medic specialist reținut pentru luare de mită. Peste 100 de infracțiuni
Percheziții pentru probarea a peste 100 infracțiuni de luare de mită, vizați fiind un medic specialist de medicină internă din cadrul Policlinicii Spitalului Județean de Urgență Slobozia și un asistent medical în cadrul aceleiași unități.
La data de 21.06.2018, ofițerii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Ialomița, sub coordonarea procurorului competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomița, au pus în executare 2 mandate de percheziție domiciliară, emise de judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Ialomița, în cadrul unui dosar penal, în care se efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunilor de dare de mită, luare de mită și fals intelectual, comise de un medic specialist de medicină internă în cadrul Policlinicii Spitalului Județean de Urgență Slobozia și un asistent medical în cadrul aceleiași unități.
În fapt, s-a reținut că în perioada martie–mai 2018, cei doi au primit sume de bani și alte foloase de la mai multe persoane, suspecte în cauză, pentru a-și exercita atribuțiile de serviciu.
Față de medicul specialist, procurorul de caz a dispus pe bază de ordonanță măsura reținerii pentru 24 de ore, în sarcina acestuia reținându-se comiterea unui număr de 131 infracțiuni de luare de mită în formă continuată și fals intelectual. Cercetările continuă pentru documentarea întregii activități infracționale a celor în cauză.
În cauză s-a beneficiat de sprijinul de specialitate al D.G.A. – Structura Centrală.
Perchezițiile domiciliare au fost efectuate cu sprijinul lucrătorilor de jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Ialomița.
Comunicat de presă Direcția Generală Anticorupție
UPDATE1 : Medicul vizat în cauză este Didiță Doru, medic specialist medicină internă la cabinetul din cadrul Ambulatoriului de specialitate al Spitalului Județean de Urgență din Slobozia.
UPDATE 2: Arestat la domiciliu
A doua zi, Tribunalul Ialomița a dispus punerea de îndată în libertate a inculpatului reţinut în baza ordonanţei de reţinere din data de 21.06.2018 și decide măsura arestului la domiciliu, faţă de Didiță Doru, pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 22.06.2018 şi până la data de 21.07.2018, inclusiv.
„În baza art. 221 alin. 1 Cod procedură penală impune inculpatului obligaţia de a nu părăsi imobilul din Slobozia, Jud. Ialomiţa, fără permisiunea judecătorului de drepturi şi libertăţi care a dispus măsura, ori în faţa căruia se află cauza. În baza art. 221 alin. 2 Cod procedură penală, pe durata arestului la domiciliu, inculpatul are următoarele obligaţii: a) să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat; b) să nu comunice cu suspecţii: Chiru Maria; Stan Simona, Tîrziu Luminiţa şi cu martorii: Voiculescu Elena Cătălina, Zainea Vonica. Desemnează ca organ de supraveghere Poliţia municipiului Slobozia. În baza art. 221alin. (4) şi (11) Cod procedură penală atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive. În baza art.221 alin.5 Cod procedură penală, dispune ca pe durata măsurii inculpatul să poată părăsi imobilul situat în Slobozia, Jud. Ialomiţa, doar pentru prezentare în faţa organelor judiciare, la chemarea acestora. Face în cauză aplicarea disp. art.221 alin.8 Cod procedură penală privind comunicarea prezentei încheieri. În baza art.275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare. Pronunţată în camera de consiliu azi, 22.06.2018, ora 12,00.
Document: Încheiere – măsuri preventive (faza de UP) 14/2018 22.06.2018”, se arată pe portalul instanțelor.