Mâna dreaptă a Sfântului Nicolae la hramul Catedralei din Urziceni
Începând din anul 2009, an de an necontenit sfinții lui Dumnezeu fac popas duhovnicesc în Catedrala din Urziceni. Vin să se roage, să vindece, să tămăduiască și să preschimbe trupurile în suflete.
În al zecelea an de pelerinaj mâna dreaptă a Sfântului Nicolae a adus mult așteptata mângâiere și binecuvântare peste credincioșii din bărăgan.
Evenimentul s-a desfășurat în perioada 18 – 21 mai 2018 cu binecuvântarea și mijlocirea Preasfințitului Părinte Vincențiu Episcopul Sloboziei și Călărașilor și cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel Patriarhul României.
Vineri, 18 mai 2018, racla cu moaștele Sfântului Ierarh Nicolae de la Biserica Sf. Gheorghe Nou din București a fost primită de părintele protopop Aurel Berbec la intrarea în Municipiul Urziceni. Mulțime de copii, preoți și credincioși au venit să-l primească pe cel numit ’’îndreptător credinței și chip blândețelor’’. I s-a alăturat racla cu părticele din moaștele Sf. Nectarie, care din anul 2013 s-a înveșnicit la Urziceni.
Sfintele odoare au fost purtate, în procesiune, pe bulevardul principal către centrul orașului și apoi așezate spre închinare pe un baldachin special amenajat în fața bisericii.
Fapt de mare însemnătate, moaștele Sfântului Nicolae au fost aduse la sărbătoarea Sfinților Împărați Constantin și mama sa Elena, hramul Catedralei din Urziceni. Timp de trei zile și trei nopți slujbele au răsunat pe bolta sfântului locaș. Bolnavi sau sănătoși, cu zâmbetul pe buze sau cu lacrimi în ochi creștinii cu trupurile impregnate de vântul bărăganului au primit din nou pregustarea raiului ceresc.
Luni, 21 mai 2018, preacuviosul părinte Arhimandrit Rafail, vicar eparhial, a adus un plus de solemnitate prin săvârșirea Sfintei Liturghii. Din soborul de slujitori a făcut parte și preacucernicul părinte Emil Nedelea Cărămizaru, parohul Bisericii Sf. Gheorghe Nou din București, invitat îndeosebi la acest eveniment. Sfinția sa a rostit cuvântul de învățătură, evocând viața minunată a patronilor spirituali, dar și momentul deosebit al întâlnirii sfinților în casa lui Dumnezeu.
Cu emoție și recunoștință la finalul ceremonialului religios părintele Bogdan-Ionuț Stancu, parohul Catedralei din Urziceni, a adus prinos de gratitudine sfințiților ierarhi pentru arhiereasca binecuvântare. Însă, cuvintele de mulțumire nu pot reda satisfacția sufletească deosebită ce a cuprins întreaga comunitate de creștini spre slava lui Dumnezeu.