Ialomița: Sinteză cauze finalizate de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia
Compartimentul de Informare şi Relaţii Publice a întocmit o sinteză a cauzelor finalizate de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia în luna decembrie, altele decât cele mediatizate prin intermediul comunicatelor de presă:
- Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor:
- Curt Gheorghe, aflat în stare de arest preventiv în altă cauză, Petrușcă Adrian Marian, aflat în stare de arest preventiv, şi Baltă Cătălin pentru săvârșirea infracțiunii de proxenetism în formă continuată, prev. de art. 213 alin.1, 2 și 3 Cod penal cu aplic. art. 35 alin. 1 Cod penal;
În fapt, cei trei inculpaţi, în perioada iulie – octombrie 2014, au determinat și înlesnit practicarea prostituției, prin constrângere, de către mai multe persoane vătămate, una dintre acestea având vârsta sub 18 ani, obţinând astfel foloase patrimoniale de pe urma practicării acestora.
2 Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor:
- Ciufulescu Alexandru, Hurloiu Adrian, Frunză Laurenţiu, Frunză Cristian, Bucurică Marian Alin, Moise Săndel, Vrînceanu Marian, Botea Marian, aflați în stare de arest preventiv, Constantin Ion Valeriu, Roșca Oprică și Ungureanu Vasile pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat în formă continuată, respectiv complicitate la infracțiunea de furt calificat și tăinuire.
În fapt, inculpații, în perioada ianuarie 2014-septembrie 2014, au sustras produse petroliere din patrimoniul SC O.P. SA, produse petroliere care ulterior au fost utilizate în interes propriu sau comercializate către diferite persoane în schimbul unor sume importante de bani.
- Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor Pătru Florin Sebastian pentru săvârșirea infracțiunii de înşelăciune prev. şi ped. de art. 244 alin. 1 şi 2 C.p., cu aplic. art. 35 alin. 1 C.p. şi art. 41 alin. 1 C.p.(7 acte materiale), Oprescu (Nechita) Daniela Georgiana și Fieraru Ionuţ-Valentin pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la înşelăciune prev şi ped. de art. 48 C.p. rap. la art. 244 alin. 1 şi 2 C.p., cu aplic. art. 35 alin. 1 C.p.,
În fapt, inculpatul Pătru Florin Sebastian, aflat în stare de deținere, a indus în eroare reprezentanţii mai multor părți vătămate prezentându-se telefonic ca fiind procuror şi i-a determinat astfel să genereze şi să-i comunice coduri de reîncărcare pentru cartele telefonice, în valoare totală de 1.195 euro. Ulterior, codurile de reîncărcare au fost valorificate de inculpații Oprescu (Nechita) Daniela Georgiana și Fieraru Ionuţ-Valentin către terțe persoane.
- Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor:
- Iabraşu Dumitru, aflat în stare de arest preventiv, Balmuş Vera, Polemis Despina, Polemis Maria, Ganciu Trifan, Balmuş Stepan pentru săvârșirea infracţiunii asimilate infracţiunii de contrabandă prev. şi ped. de 270 alin. 3 din Legea 86/2006 modificată cu aplic. art. 274 din Legea 86/2066 modificată și cu aplic. art. 35 alin. 1 din Codul penal.
În fapt, în perioada aprilie-octombrie 2014, inculpații au deţinut şi comercializat, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, ţigări despre care avea cunoştinţă că provin din contrabandă. Prin activitatea infracțională a inculpaților a fost produs bugetului de stat un prejudiciu în cuantum de 52.532,22 lei.
- Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia au dispus trimiterea în judecată a inculpatei Novac Cristina Ionela pentru săvârșirea infracțiunii conexe infracţiunii de evaziune fiscală prev. şi ped. de art. 6 din Legea 241/2005, respectiv reţinerea şi nevărsarea, cu intenţie a sumelor reprezentând impozite şi contribuţii cu reţinere la sursă., cu aplic. art. 35 alin. 1 din Codul penal.
În fapt, inculpata, în calitate de administrator al SC F.H. SRL Slobozia, a săvârșit la diferite intervale de timp, în perioada decembrie 2010-iulie 2012, în realizarea aceleiași rezoluții infracționale, inacțiuni care prezintă, fiecare în parte, conținutul aceleiași infracțiuni, respectiv a reținut și nu a vărsat, cu intenție, în cel mult 30 de zile de la scadența fiecărei luni, sume totalizând 6.556 lei, reprezentând impozite şi contribuții cu reținere la sursă.
Facem precizarea că această etapă a procesului penal, respectiv trimiterea în judecată, reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.