Atenție la escroci!
Deşi în nenumărate rânduri poliţia a atras atenţia cu privire la modurile de operare folosite de escroci, fapt ce ar fi trebuit să pună în gardă cetăţenii, există încă situaţii în care inventivitatea infractorilor, dar şi dorinţa de îmbogăţire rapidă manifestată de unii cetăţeni, continuă să facă victime.
O femeie de 35 de ani, din comuna Ion Roată a sesizat poliţia că a fost victima unei infracţiuni de înşelăciune. Victima a fost abordată de o femeie care a spus că o poate ajuta să se însănătoşească.
Fapta a fost sesizată Poliţiei Municipiului Urziceni, ieri, 11 august a.c., în jurul orei 18.00, de către o femeie în vârstă de 35 de ani, din comuna Ion Roată.
Victima a relatat anchetatorilor că în timp ce se deplasa pe raza municipiul Urziceni, a fost abordată de o persoană de sex feminin, care a intrat în vorbă cu ea, şi sub pretextul că ştie că este bolnavă şi că o poate ajuta să se vindece, i-a sustras bijuterii din aur.
Persoana bănuită i-a cerut părţii vătămate să scoată bijuteriile pe care le purta pentru a le pune într-un şerveţel, înfăşurându-le ulterior într-o cârpă. Persoana necunoscută a legat apoi cârpa de tricoul reclamantei şi i-a spus acesteia să-l desfacă după 30 de minute, pentru ca rugăciunile să aibă efect.
Profitând de neatenţia şi naivitatea victimei, femeia, fără a fi observată a sustras bijuteriile în valoare de 700 de lei şi le-a înlocuit cu şerveţele şi o piatră.
Potrivit părţii vătămate, persoana necunoscută are următoarele semnalmente:
femeie, 45 – 50 de ani, înălţime circa 1,68, solidă, faţă rotundă, ochi bulbucaţi, ten închis, păr negru, drept prins în coadă, îmbrăcată cu un tricou alb şi fustă de culoare închisă.
Poliţiştii au întocmit în cauză dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de „înşelăciune” şi se continuă cercetările în vederea identificării persoanei bănuite şi recuperării prejudiciului cauzat.
Pentru a nu deveni victima unei astfel de infracţiuni, poliţiştii recomandă cetăţenilor să refuze orice persoană necunoscută care le solicită, sub diferite pretexte, sume de bani sau bunuri, chiar dacă le lasă impresia că sunt persoane de încredere.
În cazul în care sunt abordaţi de astfel de persoane, recomandăm cetăţenilor să reţină semnalmentele acestora, obiectele de îmbrăcăminte, eventual marca şi numărul de înmatriculare al autoturismului cu care aceştia se deplasează.
Nu în ultimul rând, îi sfătuim să apeleze de îndată numărul de urgenţă 112 şi să aducă la cunoştinţa Poliţiei orice tentativă de înşelăciune, indiferent de modul de operare sau dacă recunosc persona descrisă de victimă.