Administratorul SC R.C. SRL Slobozia, trimis în judecată pentru evaziune fiscală
Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa au dispus trimiterea în judecată a inculpatului ALDEA MARIAN pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, prevăzută de art.9 alin.1 lit.c din Legea nr.241/2005 cu aplicarea art.35 al.1 din Codul penal şi spălare de bani în formă continuată, prev. de art. 29 alin. 1 lit. a şi c din legea 656/2002 cu aplic. art. 35 C.pen.
Probatoriul administrat în cauză până la acest moment al urmăririi penale a relevat următoarea situaţie de fapt:
Inculpatul Aldea Marian, în calitate de administrator al SC R.C. SRL Slobozia, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, în perioada martie – octombrie 2011, a înregistrat în evidenţa contabilă a societăţii un număr de 8 facturi fiscale emise de SC D.T.M. care reprezintă cheltuieli fictive de consultanţă, în valoare totală de 4.154.000 lei, sustrăgându-se astfel de la plata către bugetul de stat cu suma totală de 1.340.000 lei, reprezentând TVA de plată şi impozit pe profit. De asemenea, inculpatul Aldea Marian, în calitate de administrator al SC R.C. SRL Slobozia, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, în perioada martie – octombrie 2011 a transferat din conturile SC R.C. SRL suma totală de 3.035.013, 65 de lei în conturile SC D.T.M. SRL, provenită din comiterea de către acesta a evaziunii fiscale, sume de bani sustrase de la plata obligaţiilor fiscale către stat, în scopul disimulării originii ilicite a acestei sume de bani, prin crearea unui circuit fictiv de operaţiuni comerciale de consultanţă derulate între cele patru societăţi comerciale implicate în aceste tranzacţii, sume de bani care au fost dobândite ulterior, de inculpaţii T.I. şi T.D., prin retragerea lor din conturile D.T.M. SRL, cunoscând că acestea provin din săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată.
Facem precizarea că trimiterea în judecată reprezintă o etapă în cadrul procesului penal care, alături de măsurile procesuale reglementate ca atare de Codul de Procedură Penală, constituie activităţi procesuale care nu pot, în nici o situaţie să atingă principiul prezumţiei de nevinovăţie.