AgroStart Challenge. Elevii propun idei de afaceri pentru revigorarea agriculturii
Peste 1300 de elevi de liceu, din 10 judete invata sa devina antreprenori prin modulul de educatie antreprenoriala la clasa JA Compania, iar competitia AgroStart Challenge le ofera oportunitatea de a pune in aplicare cunostintele de la clasa.
Bucuresti, 23 ianuarie 2014
- DuPont Pioneer si Junior Achievement Romania lanseaza AgroStart Challenge, prima competitie de idei de afaceri in domeniul agricol, pentru tineri
- Competitia se adreseaza elevilor de liceu din 10 judete ale tarii
- Consultantii voluntari DuPont Pioneer vor oferi tinerilor informatii si consultanta pentru a face legatura dintre oportunitatile din comunitatea locala si piata
Elevii de liceu vor juca rolul de antreprenori activi si vor propune idei de afaceri pentru valorificarea potentialului agricol al comunitatii in care traiesc. Competitia urmareste astfel sa pregateasca tinerii pentru a deveni antreprenori in agricultura, prin recunoasterea oportunitatilor prea putin exploatate pe care acest domeniu le ofera: comunitatile mici, dar prospere, cresc tineri mai educati, mai productivi, antreneaza investitii si atrag turisti, iar agricultura poate oferi oportunitati de afaceri sau locuri de munca pentru un numar mare de persoane cu studii medii.
Consultantii voluntari ai DuPont Pioneer ii vor ajuta pe elevi sa inteleaga cum functioneaza piata de agribusiness din Romania, printr-un webinar national si vizite la clasa, iar cele 10 propuneri finaliste vor primi consultanta pentru dezvoltarea unui concept complet de agribusiness.
La competitie vor participa elevi de liceu de la colegii agricole, nationale si licee tehnologice din judetele Alba, Bacau, Bihor, Bistrita-Nasaud, Calarasi, Cluj, Ialomita, Ilfov, Neamt si din Bucuresti. Cele mai bune zece idei de afaceri se vor califica pentru finala care se va derula online, la finalul lunii martie.
AgroStart Challenge face parte din parteneriatul DuPont Pioneer – JA Romania, care sustine educatia antreprenoriala prin modulul JA Compania, declarat model de buna practica in educatia antreprenoriala de catre Comisia Europeana (DG Industrie si Intreprinderi) pentru accesul oferit tinerilor la activitati learning by doing si interactiuni cu mediul de afaceri. Tinerii participanti se familiarizeaza cu mecanismele specifice unei afaceri, de la identificarea unei idei si pana la lichidarea afacerii.