Partidul Mișcarea Populară se vrea o alternativă la „bazbuducii hărtăniți”
Sâmbătă, 28 septembrie, a avut loc, la Slobozia, un dublu eveniment: lansarea Partidului Mișcarea Populară Ialomița și a Fundației cu același nume. Evenimentul a reunit președinți de filiale din mai multe județe, susținuți de președinții la nivel național Eugen Tomac (PMP) și Cristian Hriţuc (FMP), fosta jucătoare de tenis Ruxandra Dragomir, președintele organizației de femei la nivel național, dar și de secretarul general al partidului, Cristian Petrescu.
Sub semnul mărului verde, o altfel de politică
„Mişcarea Populară este un partid de centru-dreapta, un partid al clasei de mijloc din România. Partidul Mişcarea Populară este nu doar cel mai nou partid din România, ci şi un altfel de partid, care îşi propune o altă cultură politică, ca alternativă la actuala lipsă de viziune din spaţiul politic”, spunea președintele Partidului Mișcarea Populară, Eugen Tomac, în cadrul unei conferințe de presă.
Eugen Tomac afirma că în această perioadă în multe dintre județele țării se constituie filiale ale PMP, partid care se vrea a fi „o alternativă credibilă la partidele politice de tranziție al căror model de dezvoltare a eșuat”.
„Avem toate resursele necesare pentru a transforma PMP într-un partid viu de opoziție, democratic și puternic, unde democrația internă să fie respectată de toți membrii”, spunea acesta.
Discursul său a fost unul generalist, însă axat în principal pe clasa politică și pe guvern. A vorbit despre „perioada delicată prin care trece democrația”, despre demagogie, fostul și actualul guvern și, nu în ultimul rând, despre nevoia de dezvoltare economică prin investiții reale care să genereze locuri de muncă și productivitate.Nu au lipsit atacurile la adresa actualului guvern, legate de măsurile luate de majorare a unor taxe, de proiectul Roșia Montană, despre incapacitatea de a atrage și păstra investitori, dar și de a accesa fonduri europene.
Cristian Petrescu se amuză pe seama slobozenilor
În schimb, proaspătul demisionar din PDL, Cristian Petrescu, acum secretar general al PMP, a găsit de cuviință să se distreze pe seama „slobozenilor”.
„Pe vremuri, când participam la ședințele de partid de la vechiul PD, Maria Petre începea mereu cu… dragi slobozeni, lucru care pe mine mă amuza foarte mult”, spunea Petrescu.
Întrebat ulterior ce anume îl amuza atât de tare, Petrescu a zâmbit cu subînțeles, afirmând că acest cuvânt, slobozean, îl face să se gândească la altceva…. de exemplu la libertate… Sesizând ironia, îi spunem domnului că de la „a slobozi” (forma populară), la slobozean, este cale lungă, și îi recomandăm să citească definiția din DEX și să nu se mai gândească la prostii.
Așadar – SLOBOZEÁN, -Ă, slobozéni, -e, s.m., adj. 1. S.m. Persoană născută și crescută în municipiul Slobozia (din județul Ialomița). 2. Adj., s.m. (Locuitor) din municipiul Slobozia. (Slobozia (n.pr.) + suf. -ean).
Gelu Vișan cere demisia „bazbuducilor” pentru că…
Fostul deputat democrat-liberal Gelu Vișan, un obișnuit al televiziunilor în timpul guvernării PDL, este președintele filialei Dolj a PMP. După ce a plecat sau a fost exclus din PDL, Vișan a trecut puțin și prin partidul lui Diaconescu, după care, nemulțumit de rezultatul de la parlamentare, acesta își anunța „retragerea din politică”. Nu a putut sta deoparte, așa că în partidul „nășit de Băsescu” și-a găsit locul direct în fruntea PMP Dolj. A luat „o piatră în gură” și a venit și dumnealui pentru prima oară în Ialomița ca să critice, evident.
Gelu Vișan a prins modelul președintelui Băsescu de a se interesa „pe google” de anumite lucruri, astfel că, după o butonare rapidă pe tableta din dotare, a și identificat subiecte de discuție. Așa a găsit o declarație a managerului spitalului de urgență din Slobozia privind situația delicată în care se află unitatea, cu conturile blocate și în imposibilitatea să trateze pacienții, „fix pe guvernarea frumoasă PNL-PSD”. Apoi a găsit subiectul apa din Slobozia și „râul cel mai puțin poluat care trece pe lângă noi”, le-a amestecat bine și a grăit.
„Înțeleg că dumneavoastră discutați de vreo 10 ani aici că trece cel mai puțin poluat râu din România pe lângă dumneavoastră și nu aveți apă potabilă. Acuma, am zis să mă documentez și eu și aflu că domnul Ciupercă, împreună cu președintele Direcției Sanitare și împreună cu șeful de la Casa de Asigurări de Sănătate nu sunt în stare să aibă grijă de oamenii bolnavi din Slobozia. Vi se pare că asta-i guvernare? Vi se pare că nu prea avem ce să căutăm pe aici? Acești oameni ar fi trebuit, în orice țară civilizată, primarul de la Slobozia, președintele Consiliului Județean, șeful de la DSP, șeful de la Casă, să-și dea demisia. Dacă nu și-au dat-o, le-o cerem noi, cât putem așa. O să ne înjure, dar acolo se duc niște oameni bolnavi, pentru că lasă pur și simplu bolnavii fără medicamente într-un spital de urgență. (…) Aici am văzut o echipă foarte frumoasă. Luați-i ușor pentru că nu au experiența unora ca noi, care suntem hărtăniți în politică, dar până la urmă rațiunea existenței Partidului Mișcarea Populară și a filialei de aici aceasta este: să încerce cât de cât să spună lucrurilor pe nume, să ceară demisia unor bazbuduci atunci când fac ca dânșii așa, da, bazbuduci, și mă pot da și în judecată, să le ceară demisia pentru că își bat joc de cetățenii care i-au ales”, spunea Gelu Vișan.
Cu tot respectul, vă recomandăm ca data viitoare să veniți mai bine pregătit pe subiecte locale, pentru că „bazbuducii hărtăniți” vor râde de afirmațiile dumneavoastră.
Ialomița – radiografia sărăciei, cu o treime din blocuri inundate
Fundația nășită de Traian Băsescu și care nășește acum și Partidul Mișcarea Populară are și un președinte la nivel național: Cristian Hrițuc, consilier prezidențial. Acesta a avut un discurs tipic politicianist, care a început cu probleme politice generale și finalizat cu problemele din plan local, probleme exacerbate din motive pe care noi le înțelegem, dar pe care nu le mai putem suporta din partea politicienilor.
În opinia acestuia, „o treime din blocurile din Ialomița sunt inundate, iar în județ avem o situație economică aproape dezastruoasă, adică doar 70 de firme cu 50 de angajați”.
„Cred că aici aveți radiografia întregii țări, cu o guvernare care produce sărăcie. Sper ca cei din Mișcarea Populară Ialomița să poată deveni o alternativă credibilă pentru județ”, sublinia Hrițuc.
În plan local, deocamdată planuri și bun simț. Asta din lipsă de experiență…
Așadar, toată această adunare a avut un scop, și anume, inaugurarea sediului Fundației și al Partidului Mișcarea Populară precum și prezentarea conducerii celor două entități.
Președintele filialei Ialomița a Partidului Mișcarea Populară este Nicula Silviu, iar Costea Gabriela este coordonatorul Fundației Mișcarea Populară.
Silviu Nicula nu a mai fost implicat politic, tocmai de aceea speră să facă „o altfel de politică”. Filiala pe care o conduce are deocamdată 344 de membrii, dar „sunt în creștere”. Cine mai face parte din echipă? Potrivit afirmațiilor președintelui PMP, Ion Bucșaru este prim-vicepreședinte, secretar general este Iftimie Aurel, iar vicepreședinți, Denisa Iordache, Alina Petre și Liviu Tănase.
În schimb, Fundația Mișcarea Populară are un coordonator. În cadrul conferinței de presă, doamna Gabriela Costea și-a prezentat o parte dintre obiectivele pe care le are, în special legate de educație, pentru că, potrivit acesteia, totul, începând de la corupție și până la aruncatul gunoaielor pe stradă, ține de o educație precară și de valori familiale discutabile.
Însă, cel mai important proiect pe care dorește să-l realizeze, va fi un portal dedicat municipiului Slobozia, pentru început, în care cetățenii să poată face propuneri de îmbunătățire a vieții lor, ca locuitori ai acestui oraș, după modelul democrației participative din țările europene.