Își continua afacerile oneroase din spatele gratiilor
3.700 de euro este suma cu care o femeie a fost înșelată, prin telefon, de un deținut, prin metoda „accidentului rutier”. După ce reușea să convingă victima, deținutul beneficia de sprijinul altor persoane pentru a ridica banii.
În data de 5 ianuarie 2013, inculpatul DRĂGHICI COSTEL MARIAN, în timp ce se afla în executarea unei pedepse privative de libertate, a contactat-o telefonic pe partea vătămată N.N. şi a indus-o în eroare prezentându-se în mod mincinos ca fiind fiul acesteia şi relatându-i că a fost implicat într-un accident rutier. Astfel, a determinat-o pe aceasta să îi vireze prin serviciul Money Gram suma de 3.700 euro şi, de asemenea, să tansmită trei coduri de reîncărcare pentru cartele telefonice. Ulterior, suma de bani de 3.700 de euro a fost ridicată de la Money Gram Medgidia de către martorul A.I. şi remisă inculpatei AVRAM IONELA care cunoştea provenienţa sumei de bani, fiind într-o înţelegere prealabilă cu inculpatul DRĂGHICI COSTEL MARIAN, în vederea inducerii în eroare a părţii vătămate şi a obţinerii pentru sine a sumei de bani. Astfel, inculpata AVRAM IONELA a folosit suma de bani obţinută ilicit de la partea vătămată în folos personal, pentru a cumpăra diverse bunuri, o parte din sumă fiind remisă inculpatului DRĂGHICI COSTEL MARIAN la penitenciar.
Cei doi au fost prinși, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia solicitând instanţei de judecată arestarea preventivă a inculpaţilor Drăghici Costel Marian, pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune şi Avram Ionela pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la înşelăciune. Magistraţii Judecătoriei Slobozia au admis propunerea procurorilor şi au dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele inculpaţilor sus menţionaţi pentru o perioadă de 29 de zile.
Activităţile de cercetare continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii penale.
Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.