DADP Sobozia a intervenit cu Detaşamentul de Forţă Specială şi a udat afară cu furtunul montat la gura de apă!
Raportul de activitate al DADP Slobozia, pe anul 2012, este la prima vedere stufos, lung (22 de pagini) și plictisitor. Însă, odată ce începi lecturarea, lucrurile se schimbă…
În primul rând, constați că, per total, este mai mult spațiu gol decât text și multe dintre pagini ar încăpea fără nici o problemă într-un singur paragraf. Și nu-i nici spațiu verde măcar, și nici diacritice nu e, iar despre semnele de punctuație… las-o, bă, că merge așa!
Exemplu concret de „full page” (n.r. pagină plină):
[update]„plantat flori de epoca a II -a = 184795; udat cu furtunul flori, gazon, arbori si arbusti = 30399 buc; udat flori cu furtunul de la cisterna = 306208 mp; taieri de corectie, ameliorare egalaj la arbori = 4950 buc; taiat arbori = 27 buc; maturat alei in parcuri si oras = 3394975 mp; curatirea terenului de frunze,craci gunoi cu grebla = 270058 m; curatirea terenului de iarba cu sapa = 13758 mp; intins pamant de umplutura = 30 mc; ingropat trandafiri = 1500 buc; mobilizat solul, plivit, prasit flori = 7043 mp; prasit trandafiri = 750 mp” [/update]- și cam asta este toată pagina… Probabil își permit această risipă de hârtie, pentru că o fabrică din stocul propriu de 27 arbori tăiați.
În mod neașteptat, aprofundând conținutul tehnic, ești absolut fascinat de cele prezentate. Afli lucruri pe care nu le bănuiai – spre exemplu, acum știu de ce mașina mea este mereu prăfuită – „transport nisip cu roaba si aruncat pe alei, pavele = 50 mc”, te emoționezi când îți imaginezi niște ghivece amărâte puse la zidul de execuție – „udat ghivece puse la parapet cu furtunul: 614200 mp”, zâmbești când afli că s-a „udat afara cu furtunul montat la gura de apa = 25000 mp” (bine că n-a fost montat în altă parte), și ești ținut în suspans când se prezintă lucrările „executate cu Detasamentul de Forta Speciala”, din care redau ca exemplu „desfundat solul la o casma = 500 mp;”. De curățarea „cracilor” nici nu mai vorbesc… „curatirea terenului de frunze,craci,gunoi cu grebla: 439582 mp”.
Aflăm și câteva date statistice interesante. De pildă, nu îmi imaginam că doar pe câteva străzi au încăput 592 limitatoare de viteză – „S-au montat si demontat un numar de 592 limitatoare de viteza pe b-dul M. Basarab, Unirii, Cosminului, str.Stefan cel Mare, M. Eminescu, V. Alecsandri si Aleea Chimiei, Primărie, D-ta Balasa, Sadoveanu” și nici nu luasem seama că în Slobozia sunt 20 de fântâni arteziene – „s-a efectuat demontarea motoarelor electrice, pompelor si electropompelor din cele 20 fântâni arteziene existente in municipiu”.
În ceea ce privește iluminatul public, aflăm că în decembrie 2012 s-a încercat asigurarea unei vizibilități cât mai bune pentru pietoni și „mijloace” prin montarea de instalații ornamentale – „In perioada octombrie – decembrie 2012 am încercat sa asiguram o vizibilitate cat mai buna atat trecatorilor cat si a mijloacelor care circula pe timp de noapte. Am montat instalaţiile ornamentale pe bulevardele principale din oraş dand un aspect de sarbatoare, de iarna.”
Se mai spune că s-au înlocuit și becuri arse, dar pe strada mea nu au ajuns… Nici pe cea a prietenului meu, nici pe cea a bunicii și nici pe strada aceea cu gropi. Cum care stradă cu gropi? Sunt mai multe? Ei aș!
Și pentru că tot vorbim de gropi, trebuie să precizăm că pe străzile municipiului s-au efectuat „reparatii asfaltice cu mixtura stocabila in cantitate de 32.0 to” iar cu mixtură asfaltică, 3803 tone, din care, vă garantez eu, că mai mult de jumătate s-au scurs în groapa fără fund de pe strada Ialomiței, pe care băieții se chinuie să o astupe de vreo doi ani, din lună în lună. Groapa asta i-a disperat în așa hal, încât au ajuns să o umple cu mixtură supra-etajată. Le sugerez să intervină cu „Detașamentul de Forță Specială”.
Din planul de măsuri pentru îmbunătățirea activității pe 2013, aflăm că ne aflăm puțintel în ilegalitate – „inceperea demararii actiunii de intocmire a registrului spatiilor verzi pentru a intra in legalitate si a avea o evidenta mai buna a tuturor elementelor ce privesc spatiile verzi” și că se dorește „inlocuirea cismelelor uzate cu cismele noi”. Dacă apa nu-i potabilă, măcar cișmeaua să dea bine!
În final, ca să nu par cârcotaș trebuie să recunosc că DADP-ul nu a tăiat frunze la câini în anul 2012 și închei citând tot din mărețul raport: „Taiat iarba la bordura„.