Școala Bonelor: Înscrierile pentru cursurile gratuite se fac până la 31 august 2012
Școala Bonelor prelungește până la data de 31 august 2012, inclusiv, perioada de înscrieri la cursurile de calificare în meseria de baby-sitter în județul Ialomița. Programul de calificare le oferă femeilor fără ocupație (șomere, casnice, pensionare, studente și eleve de peste 18 ani) posibilitatea de a se specializa în domeniul îngrijirii copiilor prin cursuri recunoscute și acreditate de Autoritatea Națională pentru Calificări. După promovarea examenului final, absolventele vor putea lucra ca bone calificate atât în România, cât și în toate țările Uniunii Europene.
Femeile interesate își pot depune dosarul de înscriere în următoarele locații, până la data de 31 august:
- În Slobozia – DGASPC Ialomița (str. C. Dobrogeanu-Gherea nr. 1); persoana de contact Adriana MANEA, tel 0243.206.101
- În Cosâmbești – Primăria Cosâmbești; persoana de contact Valerica TATU, tel 0243.218.507
Pentru a se putea înscrie la cursurile Şcolii Bonelor, femeile trebuie să îndeplinească următoarele criterii de selecţie, simultan:
1. Au vârsta cuprinsă între 18 şi 64 ani;
2. Nu au loc de muncă, nu realizează venituri dintr-o activitate economică sau socială, în baza unui contract de muncă sau în mod independent (pe cont propriu);
3. Sunt apte, din punct de vedere al stării de sănătate fizică şi psihică, pentru îngrijirea şi supravegherea copiilor;
4. Nu au suferit o condamnare pentru care s-a pronunțat o hotărâre judecătorească rămasă definitivă;
5. Nu au fost decăzute din drepturile părinteşti sau nu le-au fost interzise drepturile părinteşti;
6. Au absolvit minimum 8 clase;
7. Au obţinut aviz favorabil pentru a urma cursurile de baby-sitter în urma evaluării psihologice realizate gratuit în cadrul proiectului.
Pentru detalii o puteți contacta pe Oana Pășălan, Coordonator regional
[email protected] | mobil 0731 137 512 | telefon 021 323 6868
Printre cunoștințele pe care participantele la Școala Bonelor le dobândesc în cadrul acestor cursuri se numără noțiuni de acordare a primului ajutor, abilitatea de a comunica cu familia și copilul, nevoile specifice de alimentație ale copilului sau modalitățile de a susține dezvoltarea lui fizică și psihică. În plus, cursantele vor afla care sunt drepturile și obligațiile lor contractuale în calitate de baby-sitter, primind toate informațiile necesare pentru angajarea în acest domeniu.
În regiunile București-Ilfov și Nord-Est, cele mai multe cursuri s-au finalizat deja. Amalia S., una dintre absolventele care s-au angajat după finalizarea cursului organizat de Scoala Bonelor, ne-a declarat: „Certificatul de calificare m-a ajutat în primul rând pentru siguranța mea profesională, pentru că deja mă simțeam mai încrezătoare în ceea ce știam. Iar atunci când s-a negociat contractul, într-adevăr, s-a ținut cont și de faptul ca am urmat acest curs”.
Şcoala Bonelor face parte din proiectul „Femei pentru Femei”, derulat de Fundaţia Romanian Angel Appeal, în parteneriat cu Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale – Direcţia Generală Protecţia Copilului (DGPC).
Pentru mai multe informaţii și lista documentelor necesare pentru înscriere, vizitaţi www.scoalabonelor.ro.