Un preot, două măicuţe şi trei voluntari ajută 30 de familii din Ialomiţa
“Acolo unde este voință, acolo este Dumnezeu”, iar Dumnezeu nu ține cont de religie ci de credința în El a celor care îl slujesc.
Parohia Romano-Catolică din Slobozia, deși are foarte puțini adepți de rit catolic, desfășoară foarte multe activități menite să vină în ajutorul celor scufundați în durere, indiferent de categoria religioasă din care provin.
Printre cele mai importante acțiuni ale Parohiei Catolice se numără suportul acordat pentru 30 de familii, singura condiție fiind aceea ca familiile respective să nu întrerupă școala copiilor și să păstreze casa și hainele curate. În zilele noastre, când oferim numai pentru a avea apoi oportunitatea să ne lăudăm, ori uităm de cei sărmani după ce le dăm o sacoșă cu mâncare o dată pe an, asemenea inițiative care presupun un ajutor susținut ne reamintesc de învățămintele creștine.
“O dată pe săptămână avem Cantina Socială, astfel, în fiecare joi, oamenii care nu au venituri și sunt în situații dificile vin aici pentru masă. Totodată, în această perioadă, deschidem dușul social, acolo putându-se spăla aceia dintre noi care nu au apă curentă acasă. Am dori să le punem la dispoziție și o mașină de spălat, pentru a-și putea spăla hainele aici, dar aceea pe care o aveam s-a stricat. De asemenea, dispunem de două cabinete medicale, unul de pediatrie de care se ocupă doamna doctor Nina Precup Vâlcea și unul ORL”, ne-a povestit Maria Clopotaru, responsabil cu activitățile în cadrul Parohiei Romano-Catolice (Caritas).
Pe lângă toate aceste activități, măicuțele misionare venite din Italia, sora Maria Rossa și sora Perotto Maria, împreună cu preotul paroh Anton Ghiuzan fac vizite în Penitenciarul de Maximă Siguranță din Slobozia, implicând deținuții în diverse evenimente menite să le aducă acestora un strop de împăcare.
Prin Fundația Caritas, la fiecare 3 luni, medici italieni vin în Spitalul din Slobozia
Astfel, operațiile mai dificile sunt realizate cu sprijinul doctorilor italieni, cu precădere pe secția de ORL a Spitalului din municipiul nostru.
Pe de altă parte, pe timpul verii, cei trei voluntari, măicuțele și preotul paroh realizează activități pentru preșcolarii pe care părinții nu au cu cine să-i lase în vacanța de vară. Practic, este o grădiniță de vară, unde cei mici învață lucruri noi și interesante, fiind atent supravegheați. Maria Clopotaru a precizat că aceasta este o oportunitate foarte bună pentru a ajuta 2-3 studente care se alătură voluntarilor pe perioada verii, acestora fiindu-le plătită taxa la școală.
Din discuția cu Maria Clopotaru, responsabila cu activitățile Parohiei Catolice (Caritas) am rămas cu ideea că e nevoie de foarte puțin pentru a ajuta comunitatea în care trăiești, dacă ai disponibilitate și dorința de a face lucrurile fără invidie sau așteptând ceva în schimb.