Căpușele din parcurile Sloboziei vor fi exterminate săptămâna viitoare
Zilnic, aproximativ două persoane, de cele mai multe ori copii, ajung la Camera de Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Slobozia prezentând mușcături de căpușe ori rămășițe ale insectelor care le rămân sub piele.
Medicul Vasile Olaru, directorul Spitalului din Slobozia, a precizat faptul că „pacienții mușcați de căpușe trebuie operați dacă le rămân sub tegument ghearele insectelor, deoarece locul se poate infecta și conduce și alte complicații”.
Față de anul precedent, când numai 6 slobozeni au fost la doctor după ce au fost pișcați de căpușe, în acest an deja 30 de persoane au mers la UPU și au solicitat ajutor de specialitate, ceea ce reprezintă o situație alarmantă.
Căpușele și asaltul lor sunt cauzate de prezența masivă a câinilor vagabonzi în oraș. Maidanezii stau mai ales în parcuri, pe iarba din spațiile publice, iar copiii devin apoi victime sigure ale insectelor care sunt în căutare de hrană.
Avertizată de invazia de căpușe și țânțari asupra municipiului Slobozia, administrația locală a efectuat demersurile necesare pentru a începe acțiunea de deratizare și dezinsecție a spațiilor publice și scărilor de bloc.
Alexandru Stoica, primarul interimar al municipiului Slobozia, ne-a declarat că „printr-o decizie a Comitetului Muncipal pentru Situații de Urgență Slobozia, urmare a unei adrese a Direcției de Sănătate Publică, s-au realizat toate actele pentru ca, începând cu joia următoare, respectiv 17 mai 2012, se va declanșa acțiunea de deratizare în vederea exterminării căpușelor și țânțarilor. Totodată, maidanezii vor fi adunați de pe străzile municipiului în cel mai scurt timp”.
Între timp, părinții ai căror copii au fost mușcați de căpușe prin locurile de joacă din oraș sunt revoltați.
„Nu este normal, trebuie să se ia măsuri, ni se pot îmbolnăvi cei mici de nu-i mai facem bine din cauza lipsei de interes. Nu-i mai putem lăsa la joacă nici în iarbă, nici în nisip, e un calvar”, s-a plâns Simona Neagu, mămica unei fetițe de trei ani.