comenzi la domiciliu cliseru.ro

84 de persoane au avut nevoie de intervenţia echipajelor SMURD – traumatisme, halenă alcoolică, dureri abdominale

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
03/01/2013 | Locale Ialomita

În perioada 28.12.2012 – 02.01.2013, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Barbu Catargiu” al judeţului Ialomiţa a intervenit pentru acordarea primului ajutor medical de urgenţă în cazul a 84 de persoane solicitante şi pentru lichidarea a două incendii izbucnite pe teritoriul judeţului nostru.

În ceea ce priveşte intervenţiile echipajelor SMURD, cele mai multe dintre acestea au venit din partea unor persoane care au suferit traumatisme prin cădere, care prezentau halenă alcoolică, acuzau stări de ameţeală ori dureri abdominale, cel mai grav fiind cazul unui bărbat în vârstă de 68 de ani, din cartierul Bora al municipiului Slobozia, care a fost găsit în stop cardiorespirator. Echipajele sosite la faţa locului au început manevrele de resuscitare, însă după aproximativ 40 de minute bărbatul a fost declarat decedat de către Serviciul de Ambulanţă.

Primul incendiu la care a fost solicitată intervenţia pompierilor s-a produs în data de 31.12.2012, în jurul orei 15.15, când tabloul electric dintr-un apartament din municipiul Slobozia a luat foc. După câteva minute flăcările au fost lichidate.

Cel de-al doilea incendiu s-a produs în data de 02 ianuarie a.c, în jurul orei 18.25, la rezerva de furaje a unui cetăţean din municipiul Feteşti. Cel mai probabil, flăcările au fost generate prin folosirea intenţionată a sursei de aprindere de către o persoană rămasă neidentificată, iar pentru lichidarea acestora au acţionat pompierii de la Garda de Intervenţie Feteşti. În incendiu au ars aproximativ 1200 kg de furaje.