8 Martie – „Invitaţie la o floare” – Penitenciarul Slobozia

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița

Pentru marcarea zilei de 8 Martie –Ziua Internaţională a Femeii, în Penitenciarul Slobozia se derulează proiectul “Invitaţie la o floare”, proiect ce se desfăşoară în colaborare cu Asociaţia “Din inimă pentru aproapele” .
penitenciar martisoareMinorii şi tinerii privaţi de libertate, aflaţi în custodia instituţiei, confecţionează mărţişoare şi felicitări în cadrul atelierelor ocupaţionale, folosind materiale oferite de asociaţia parteneră.
Obiectele artizanale confecţionate vor fi prezentate într-o expoziţie în incinta unităţii, urmând ca în ziua de 8 martie să fie dăruite de către tineri mamelor lor cu ocazia întâlnirilor cu acestea organizate în cadrul penitenciarului.
De asemenea, prin intermediul asociaţiei partenere, de aceleaşi cadouri simbolice se vor bucura şi mămicile care nasc în ziua de 8 martie, precum şi bătrânele aflate în centrele rezidenţiale pentru persoane vârstnice.
Cu prilejul acestei zile, cu sprijinul postului de radio local “Radio Campus”, un tânăr aflat în penitenciar va transmite în direct un mesaj de felicitare adresat mamei sale.