comenzi la domiciliu cliseru.ro

Operațiunea de stingere a incendiului de la Axintele continuă

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
09/08/2020 | Lege si Ordine
Actualizat: 11 august 2020

Operațiunea de stingere de la Axintele continuă. Toată ziua de ieri și în cursul nopții s-a acționat neîntrerupt cu forțe conjugate de pompieri militari de la ISU Ialomița și ISU Călărași, precum și de la autoritatea locală Axintele. Cauza probabilă de producere a incendiului este folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiu.

Prioritatea este menținerea flăcărilor departe de comunitate și de pădure, concomitent cu lucrul la localizarea și lichidarea incendiului.

S-a acționat în cursul zilei de ieri și al nopții cu forță umană formată din 15 cadre militare și 4 lucrători din comună, 4 autospeciale pentru stingere, 3 cisterne cu apă și un tractor cu plug. Focul, a înghițit peste 45.000 de baloți din paie de mari dimensiuni, fiind permanent întețit de vânt și de caniculă

 ISU Ialomița – INSPECTORATUL PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ “BARBU CATARGIU” AL JUDEŢULUI IALOMIŢA

UPDATE 10 AUGUST: 

Pompierii de la Detașamentul Urziceni sunt în continuare pe raza satului Horia din comuna Axintele. Incendiul nu s-a mai extins, se acționează în continuare pentru identificarea focarelor ascunse cu un buldoexcavator și două cisterne de la primărie, două ASAS de la ISUIL și o ASAS de la ISU CL

UPDATE 11 AUGUST:

Incendiul de la Axintele a fost lichidat azi, 11 august a.c, orele 15.30
Încă din data de 07 august a.c., orele 23:00, s-a acționat neîntrerupt pentru lichidarea incendiului cu forțe conjugate de pompieri militari de la ISU Ialomița și ISU Călărași, precum și de la autoritatea locală Axintele. Prioritatea a fost menținerea flăcărilor departe de comunitate și de pădure, concomitent cu lucrul la localizarea și lichidarea incendiului.
Focul, a înghițit peste 45.000 de baloți din paie de mari dimensiuni, fiind permanent întețit de vânt și de caniculă!
La aceasta ora forțele au fost retrase, în zonă rămânând o autospecială de stins incendii cu 3 subofiteri, pentru supraveghere.

Cauza probabilă de producere a incendiului este folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiu.

În legătură cu: 

Incendiu la Axintele. Pompieri din două județe au acționat toată noaptea. Misiune este încă în desfășurare