comenzi la domiciliu cliseru.ro

46 de sesizări privind incidente electorale, 2 dosare penale,4 persoane sancționate contravențional

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
30/07/2012 | Locale Ialomita

În cursul zilei de 29 iulie a.c., până la ora 23.00, în judeţul Ialomiţa au fost înregistrate 46 de sesizări privind diverse incidente electorale.

În 25 dintre situaţii, aspectele reclamate nu s-au confirmat sau nu au întrunit elementele constitutive ale vreunei infracţiuni sau contravenţii.

Sunt în lucru 2 cazuri în care s-au întocmit dosare penale pentru săvârşirea infracţiunilor de vot ilegal, respectiv împiedicarea exercitării dreptului la vot.

De asemenea, de la debutul procesului de votare 4 persoane au fost sancţionate contravenţional, 3 dintre acestea privind abateri dela Legeanr.61/1991 (2 pentru distribuirea de băuturi alcoolice în perimetrul secţiilor de votare şi 1 pentru apelarea în mod nejustificat a organelor abilitate prin S.N.U.A.U 112) şi o sancţiune pentru continuarea propagandei electorale după încheierea campaniei electorale, amenzi în valoare totală de 3.000 lei.

Pentru prevenirea turismului electoral, pe raza judeţului Ialomiţa au fost instituite 12 filtre rutiere care au monitorizat permanent mijloacele de transport de persoane în reţeaua de drumuri judeţene şi naţionale.

Echipajele de poliţie aflate în filtre au controlat peste 400 de autovehicule şi au legitimat aproximativ 810 persoane.