46 de intervenţii SMURD de la inaugurarea unităţilor mobile de la Slobozia şi Ţăndărei

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița

Solicitările au fost primite la dispeceratul inspectoratului în intervalul 13.04.2012 – 17.04.2012, şi au vizat urgenţe medicale din cele mai diverse, de la traumatisme, la persoane aflate în stare de ebrietate sau persoane cu probleme cardiace. Toate echipajele SMURD de pe raza judeţului au intervenit cu operativitate pentru acordarea primului ajutor calificat şi transportul pacienţilor în siguranţă la spital.

Un accident rutier produs pe raza municipiului Feteşti în data de 13.04.2012, în jurul orei 12.00, s-a soldat cu o persoană încarcerată în autoturismul implicat. Pentru scoaterea victimei dintre fiarele maşinii au acţionat echipajele SMURD Feteşti, acesta fiind predat ulterior unui elicopter SMURD în vederea transportului de urgenţă la Bucureşti şi acordarea îngrijirilor medicale de specialitate.

Un proiectil exploziv de artilerie de calibru 110 mm a fost descoperit vineri, 13.04.2012, pe un teren viran între localităţile Bucu şi Mărculeşti, acesta fiind ridicat şi transportat în vederea distrugerii de către specialiştii pirotehnicieni ai inspectoratului.

De asemenea, pe toată durata desfăşurării slujbelor religioase cu public numeros, cadrele inspectoratului de la formaţiunile de intervenţie, dar şi de la Inspecţia de prevenire au executat misiuni de prevenire şi stingere a incendiilor la bisericile de pe raza întregului judeţ, nefiind înregistrate evenimente de natură incendiu în această perioadă.