15 RECOMANDĂRI privind conduita socială responsabilă în prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19)
TELVERDE Coronavirus – 0800.800.358. Nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor.
Românii aflați în străinătate pot solicita informații la: +4021.320.20.20
Ziarul Obiectiv Ialomita > Locale Ialomita > 450 de km pe Dunăre în două săptămâni, pe o plută din 1.500 de PET-uri https://wp.me/p49Kdo-4qJ
livrari la domiciliulivrari la domiciliu
AVEM ORGANE CONGELATE DE MIEL CU PRAPUR INCLUS

450 de km pe Dunăre în două săptămâni, pe o plută din 1.500 de PET-uri

PET_RAFTING_PROJECT_logoŞase tineri din Ialomiţa, Bacău și Călărași au navigat peste 450 de km pe Dunare pe o plută formată din 1.500 de PET-uri. Aventura a început pe data de 12 august la Călăraşi şi s-a încheiat două săptămâni mai târziu, pe 25 august, la Gura Portiţei. Acest demers face parte din proiectul P.E.T. Rafting Project, început în 2011 și aflat anul acesta la a doua ediţie.

Echipajul plutei a fost format din: Iulian Nichita (Stelnica, Ialomița), Cristian Pușcașu, Ciprian Costan, (Fetești, Ialomița), Marius Lalu (Făcăeni, Ialomița), Radu Șeptelici (Onești, Bacău) și Adrian Dumitrașcu (Călărași, Călărași).

Pe lângă cei şase plutaşi, s-au alăturat echipei P.E.T. Rafting Project încă cinci membri, responsabili de comunicare şi imagine. Alături de echipa proiectului încă 25 de prieteni şi voluntari au ajutat la colectarea PET-urilor şi construirea plutei, le-au oferit suport moral şi i-au vizitat pe traseu.

În cele două săptămâni cei şase tineri au parcurs Dunărea de la Călăraşi până la Gura Portiţei și au oprit în: Dichiseni, Stelnica, Făcăeni, Magureni, Brăila, Galați, Isaccea, Pătlăgeanca, Tulcea, Mahmudia, Murighiol, Gura Portiței.

Au traversat Rezervaţia Biosferei Delta Dunării pe  traseul Tulcea – Murighiol – Canalul Dunavăț – Canalul Cocoș – Canalul Mustaca – Canalul Centura – Golful Holbina şi Lacul Razim, pe traseul Capul Holbina – Periteașca – Insula Bisericuța, ajungând la Gura Portiţei duminică, 25 august, la orele 22:00.

Pe parcursul traseului plutaşii au vizitat localităţile de pe malul Dunării, au adunat poveşti ale localnicilor, care s-au dovedit a fi foarte receptivi şi dornici să îi ajute cu indicaţii utile şi informaţii despre Dunăre şi Deltă.

La finalul aventurii, PET-urile din care a fost construită pluta au fost predate în Jurilovca pentru a fi duse la reciclat, iar restul de materiale unui localnic, cu scopul de a fi utilizate pentru construirea unui adăpost pentru stupi.

În Magazinele La Cliseru din Slobozia
Hei, dacă ești un cititor fidel al site-ului nostru și te-ai convins că de ani buni publicăm numai știri oficiale și de încredere, te rugăm să iți rupi un minuțel din timpul tău și să ne acorzi o evaluare aici: facebook.com/obiectiv.net/reviews/ Astfel ne ajuți la creșterea autorității paginii, lucru foarte important în această perioadă, în special pentru vizitatorii noi, care, pe bună dreptate, nu au de unde să știe că suntem o publicație serioasă și de încredere. Îți mulțumim! Multă sănătate!