comenzi la domiciliu cliseru.ro

44 de solicitări depuse la Consiliul Județean pentru finanțarea unor proiecte

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
30/03/2014 | Locale Ialomita

Consiliul Județean Ialomița a acordat, pe parcursul anului trecut, diverse sume pentru susținerea unor proiecte, acțiuni educative, culturale, sociale, sportive și de mediu întocmite de organizații ale societății civile, respectiv asociații, fundații etc.

finantare proiecte ialomita

Suma alocată anul trecut a fost de 127.000 lei, din care pentru cultură și sport au fost alocați 70.000 lei, pentru învățământ și tineret – 20.000 lei, mediu – 15.000 lei, social – 22.000 lei, de acești bani beneficiind 32 de organizații ale societății civile care au propus, inițial, 36 de proiecte. Din suma totală s-au cheltuit 113.000 lei, reprezentând 89%, pentru patru proiecte aprobate inițial, printre care menționăm și proiectul pilot Colecția Costică Acsinte, contractele nefiind încheiate din diverse motive.
Câțiva dintre beneficiari și-au prezentat în sinteză, săptămâna trecută, proiectele pe care le-au desfășurat, fiecare lăudându-și munca și rezultatele obținute.

Printre proiectele finanțate de C.J. și care au avut un impact vizibil la nivelul județului menționăm editarea revistei Naparis, Festivalul „Revelionul caricaturiștilor” de la Urziceni, „Ograda Vals”, festivalul „Talentul meu” desfășurat de Asociația cultural educativ sportivă A-Z Men Sana Expert, Concursul de caiace, organizat de Fundația de turism și ecologie „Ciulinii Bărăganului” sau Festivalul cultural de promovare a județului prin intermediul Coralei „Sf. Mare Mucenic Mina”.

Un proiect interesant a fost și cel al Asociației Naționale a Surzilor, filiala Ialomița, respectiv un festival național de pantomimă și teatru mimat la Slobozia.

Stan Paraschiv, președintele Asociației din Ialomița, spunea că a organizat acest festival în perioada 18 – 20 octombrie 2013, pe patru secțiuni, la manifestare participând persoane cu deficiențe auditive din mai multe asociații din țară.
Anul acesta vor să-și diversifice activitatea, urmând să desfășoare, pe 24 mai, un concurs de fotbal interjudețean, denumit „Cupa Bărăganul”, pentru persoanele cu deficiențe auditive.

Au mai existat zeci de alte proiecte care nu au avut un ecou public de remarcat, unele desfășurate în grădinițe, școli și licee, dar și de către primării și asociații sportive, însă fiecare cu partea sa de importanță.
Pentru anul 2014, Consiliul Județean a primit 44 de solicitări pentru finanțarea unor proiecte. Urmează ca după evaluarea acestora să fie și finanțate.