comenzi la domiciliu cliseru.ro

40.000 ţigarete confiscate de Poliţia Rurală Ţăndărei

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
16/11/2011 | Lege si Ordine

contrabanda tigariÎn cursul zilei de duminică, 13 noiembrie a.c., poliţiştii au depistat în trafic, în intersecţia popasului turistic Chirana, doi cetăţeni care transportau produse accizabile fără documente de provenienţă.
Duminică dimineaţă, în jurul orei 10.20, o patrulă de siguranţă publică din cadrul Secţiei 7 Poliţie Rurală Ţăndărei, în timp ce acţiona într-un filtru rutier, a oprit pentru control un autoturism înmatriculat în judeţul Constanţa. Autoturismul se deplasa pe DJ213, din direcţia localităţii Gura Ialomiţei, iar cu ocazia controlului efectuat, în interior, au fost găsite în portbagajul autoturismului, patru colete ambalate în cutii din carton, în care se aflau 200 cartuşe ţigări. Întrebaţi cu privire la provenienţa ţigaretelor, conducătorul auto şi pasagerul acestuia, doi constănţeni de 24, respectiv 22 ani, au declarat că nu deţin documente justificative. Toate cele 40.000 ţigarete au fost ridicate în vederea confiscării, fiind continuate cercetările pentru stabilirea provenienţei lor.

contrabanda tigari

Cei doi făptuitori au fost reţinuţi pe o perioadă de 24 ore, pe bază de ordonanţă de
reţinere, fiind introduşi în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al inspectoratului, urmând ca astăzi, 14 noiembrie a.c. să fie prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă. Pe numele tinerilor, poliţiştii ialomiţeni au întocmit dosar penal, fiind cercetaţi pentru comiterea infracţiunii de deţinere a produselor accizabile supuse marcării, în afara antrepozitului fiscal, peste limita legală, faptă prevăzută de art. 296^1  alin. (1), lit. l) din Legea nr. 571/2003, privind Codul Fiscal, modificat prin O.U.G. nr. 54/23.06.2010.

INSPECTORATUL DE POLIŢIE AL JUDEŢULUI IALOMIŢA
Articole recente:
🟠 Vezi mai multe ştiri din Ialomiţa ➡️