comenzi la domiciliu cliseru.ro

35 de poliţişti şi jandarmi au căutat un cămătar din Bărbulești. Acesta a fost prins având asupra lui o sumă impresionantă de bani

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
09/07/2012 | Locale Ialomita

 Asupra bărbatului a fost găsită o geantă în care se aflau sumele de 107.130 lei, 18.150 euro, 102 dolari şi aproximativ 200 grame bijuterii din aur, iar  în urma unei percheziţii la locuinţa suspectului, poliţiştii au găsit şi ridicat suma de 460 euro şi 5.766 lei.

bani camatar Barbulesti În urma amplelor activităţi de cercetare – investigare efectuate de poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ialomiţa, în colaborare cu efective din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Călăraşi şi Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Călăraşi, pentru identificarea unui bărbat, suspect de comiterea infracţiunilor de şantaj şi cămătărie, acesta a fost identificat şi reţinut.

În baza probatoriului administrat s-a stabilit că suspectul, un bărbat de 41 ani din comuna Bărbuleşti, în cursul anului 2012 a oferit mari sume de bani cu împrumut unor persoane, pentru care erau percepute în mod ilegal dobânzi, făcând din această activitate o îndeletnicire.

În cursul dimineţii de astăzi, 09 iulie a.c., în jurul orei 06.00 poliţiştii de investigaţii criminale şi forţe de intervenţie rapidă au efectuat o percheziţie la locuinţa suspectului, acesta nefiind găsit la domiciliu.

Cu această ocazie, poliţiştii au găsit şi ridicat suma de 460 euro şi 5.766 lei. Pentru prinderea suspectului au fost demarate ample activităţi de căutare, în care au fost angrenaţi peste 35 de poliţişti şi jandarmi din cadrul I.P.J Ialomiţa, I.P.J Călăraşi şi I.J.J Călăraşi.

Suspectul a fost găsit pe Drumul Naţional 3, în apropierea localităţii Ogoarele, în timp ce se deplasa la volanul unui autoturism de lux. La vederea oamenilor legii acesta a mărit viteza de deplasare încercând să se sustragă.

În timpul urmăririi, din cauza vitezei excesive şoferul a pierdut controlul volanului, a părăsit partea carosabilă, continuându-şi fuga pe terenul agricol din apropiere unde a fost prins şi încătuşat.

Asupra bărbatului a fost găsită o geantă în care se aflau sumele de 107.130 lei, 18.150 euro, 102 dolari şi aproximativ 200 grame bijuterii din aur.

Bunurile identificate şi autoturismul în cauză au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar faţă de suspect a fost luată măsura reţinerii pe bază de ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, fiind cercetat pentru comiterea infracţiunilor de cămătărie şi şantaj.

În prezent acesta se află în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ialomiţa.