comenzi la domiciliu cliseru.ro

30 de sesizări electorale înregistrate în judeţul Ialomiţa până la ora 19.00

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
09/12/2012 | Locale Ialomita

Până la ora 19.00, în judeţul Ialomiţa au fost înregistrate 30 de sesizări privind diverse încălcări ale legislaţiei electorale, din care 23 în mediul rural şi 7 în mediul urban.

În şapte dintre cazuri, verificările au fost finalizate, fiind întocmite două dosare penale pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere, aplicate trei sancţiuni contravenţionale (în două cazuri), iar celelalte sesizări nu s-au confirmat.

Pentru alte 23 de sesizări poliţiştii efectuează verificări pentru a se stabili dacă se întrunesc sau nu elementele constitutive ale vreunei fapte de natură contravenţională sau penală.

* * *

Poliţiştii ialomiţeni au fost sesizaţi de către un bărbat de 61 ani, despre faptul că un reprezentant al unei formaţiuni politice i-a recomandat să voteze un anumit candidat politic.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că aspectele sesizate nu se confirmă, iar bărbatul de 61 ani a fost sancţionat contravenţional conform art. 3 alin. 11 din Legea 61/1991.

* * *

Alţi doi bărbaţi de 52, respectiv 54 ani, administratori la două societăţi comerciale din comuna Coşereni au fost sancţionaţi contravenţional de poliţişti pentru comercializarea de băuturi alcoolice la o distanţă mai mică de 500 metri de secţia de votare.

Unul dintre cazurile aflate în cercetare este legat de o sesizare a unui candidat al unei formaţiuni politice, potrivit căreia la o secţie de votare din comuna Movila o asistentă medicală ar fi eliberat adeverinţe medicale pentru persoane care nu sunt transportabile. O echipă de cercetare s-a deplasat la faţa locului pentru verificări, sesizarea fiind în lucru.
De asemenea, la Cocora, a existat o sesizare care viza continuarea propagandei electorale în două secţii de votare, cetăţenii fiind îndrumaţi cum să voteze chiar de către un reprezentant al administraţiei locale.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al judeţului Ialomiţa, Iuliana Fecioru, localităţile unde s-au înregistrat sesizări sunt Scânteia, Movila, Slobozia, Giurgeni, Cocora, Valea Ciorii, Miloşeşti, Alexeni, Feteşti, Mihail Kogălniceanu, Griviţa şi Urziceni şi vizau, în principal, continuarea propagandei electorale, distrugeri de bannere, transport de persoane la secţiile de votare.