comenzi la domiciliu cliseru.ro

3 sporturi pe care le poți practica în spațiu închis, indiferent de sezon

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
21/02/2020 | Magazin

Dacă ești o persoană activă, căreia îi place să facă diverse sporturi în aer liber, dar nu se simte în largul său atunci când scad temperaturile, înseamna că sezonul rece reprezintă o adevarată provocare pentru tine. În această perioadă, mulți aleg fie un repaus total, fie să apeleze la exerciții simple de gimnastică, pe care le poți face în casa. Drept urmare, condiția fizică ori intră în regres, ori, în cel mai bun caz, stagnează, deoarece astfel de exerciții nu te pot ajuta să evoluezi.

Sport Spatii Inchise
Sport Spatii Inchise

Cu toate acestea, exista cateva variante care iti vor permite sa practice sporturile preferate si sa mentii evolutia conditiei tale fizice la un ritm asemanator cu cel din sezonul cald.

Iata ce sporturi poti practica in orice moment din an

Atunci cand ai de-a face cu temperaturi scazute care iti provoaca un disconfort mare, este important sa-ti asiguri un mediu placut pentru a practica sporturile preferate. Astfel, pe timpul sezonului rece, orienteaza-te spre sporturi in spatii inchise.

Tenis indoor

Un mod excelent pentru a arde grasimi si pentru a tonifia musculatura, mai ales cea a bratelor, este tenisul. Chiar daca cele mai populare medii in care se practica acest sport sunt zgura si iarba, tenisul mai poate fi desfasurat si in spatii inchise, mai ales in sali special concepute in acest sens. Avantajul in acest caz il reprezinta faptul ca poti beneficia de o temperatura prestabilita, iar, daca vrei sa arzi grasimi in cantitati mai mari, alege temperaturi putin mai ridicate si haine mai groase. De asemenea, e important sa te echipezi corespunzator si sa mergi sa-ti achizitionezi adidasi. In plus, gasesti genti de tenis la Decathlon pentru a te bucura din plin de miscare si pentru a transporta usor echipamentul preferat.

Fotbal in sala

Cel mai popular sport din lume nu cunoaste sezon. Acesta poate fi practicat atat pe timpul sezonului cald, cat si rece, indiferent de conditiile meteo. Cu siguranta ai vazut copii jucandu-se cu mingea prin praf sau prin zapada. Totusi, daca preferi un mediu placut si sigur, fotbalul in sala este optiunea perfecta. 

In plus, nu este doar o modalitate de a-ti mentine conditia fizica, ci si de relaxare si, daca vrei sa beneficiezi de aceasta pasiune intr-un mediu competitiv, te poti inscrie la un campionat de fotbal in sala chiar la tine in localitate.

Sport Indoor
Sport Indoor

Fitness

Este o optiune simpla, care iti ofera posibilitatea de a face miscare intr-un mediu linistit si cu o gama larga de exercitii. Salile de fitness iti pun la dispozitie aparate cu care iti poti lucra diferite grupe musculare, precum si rezistenta la exercitiile de anduranta. Acestea sunt extrem de populare in perioada sezonului rece, tocmai datorita posibilitatilor pe care le ofera. Poti dezvolta acest obicei intr-o pasiune care iti va aduce multiple beneficii legate de sanatate.

 Sezonul rece nu este doar pentru pasionatii de schi, snowboarding sau patinaj. Ia in considerare faptul ca poti practica diferite activitati si la temperaturi mai scazute. Totusi, daca disconfortul provocat este prea mare, alege sporturile in spatii inchise.

sursa foto: envato.com