comenzi la domiciliu cliseru.ro

3 persoane reținute în urma perchezițiilor de ieri


7.000 de lei, mai multe documente de evidenţă contabilă şi sisteme de calcul au fost ridicate de poliţişti, în urma percheziţiilor efectuate ieri, la sedii de firme şi la locuinţele unor persoane bănuite de evaziune fiscală şi folosirea cu rea-credinţă a creditului societăţii.  Trei persoane au fost reţinute.

La data de 14 octombrie a.c., poliţişti ai Inspectoratului de Poliție Județean Ialomița au efectuat 12 percheziții pe raza municipiului București și a județelor Ialomița și Giurgiu la sediile unor firme și la domiciliile unor persoane bănuite de comiterea infracțiunilor de evaziune fiscală și folosirea cu rea-credință a creditului societății.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate bunuri, înscrisuri, documente contabile, sisteme de calcul şi medii de stocarere, precum şi 7.000 de lei.

De asemenea, la sediul uneia dintre societăţile comerciale au fost identificate 833 de kg carne de vită, pentru care nu au fost prezentate documente sanitar-veterinare valabile, motiv pentru care specialişti din cadrul D.S.V.S.A. Ialomiţa, au dispus indisponibilizarea acestei cantităţi de carne.

Şapte persoane au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ialomiţa pentru audieri, trei dintre acestea fiind reţinute pe bază de ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, urmând ca astăzi să fie prezentate magistraţilor cu propunere de arestare preventivă.

Cei în cauză sunt bănuiţi că, în perioada 2012 -2014, în calitate de reprezentanți a două societăți comerciale din județul Ialomița, nu ar fi înregistrat în evidențele contabile activitățile comerciale derulate.

De asemenea, cei în cauză sunt bănuiți că în aceeași perioadă ar fi înregistrat în contabilitate cheltuieli fictive.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de aproximativ 4.000.000 de lei.

Poliţiştii Serviciul de Investigare a Criminalității Economice continuă cercetările, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa.

Percheziții în Ialomița, Giurgiu și București. Peste 50 de politiști ai IPJ Ialomița, implicați în acțiune

IPJ Ialomița
Mai multe articole de la obiectiv.net: