15 RECOMANDĂRI privind conduita socială responsabilă în prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19)
TELVERDE Coronavirus – 0800.800.358. Nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor.
Românii aflați în străinătate pot solicita informații la: +4021.320.20.20
Ziarul Obiectiv Ialomita > Infotrafic > 29 – 31 august: Poliția rutieră acționează în trafic cu toate echipamentele de măsurare a vitezei și supraveghere video https://wp.me/p49Kdo-4qI
livrari la domiciliulivrari la domiciliu

29 – 31 august: Poliția rutieră acționează în trafic cu toate echipamentele de măsurare a vitezei și supraveghere video

În perioada 29 – 31 august, poliţiştii de la rutieră, împreună cu cei de la ordine publică, acţionează în trafic, folosind toate echipamentele de supraveghere video a traficului rutier şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, din dotare, amplasate în sistem cascadă.

politia rutieraALEGE VIAŢA! RESPECTĂ REGULILE DE CIRCULAŢIE RUTIERĂ!

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Ialomiţa continuă seria de acţiuni preventive pentru reducerea evenimentelor rutiere grave, produse pe fondul nerespectării normelor legale cu privire la circulaţia pe drumurile publice, în special a celor care reglementează regimul legal de viteză.

În perioada 29-31 august, poliţiştii rutieri, împreună cu cei de ordine publică, acţionează la nivel naţional, sub coordonarea de specialitate a Direcţiei Rutiere din cadrul I.G.P.R., pentru depistarea şi sancţionarea abaterilor rutiere, în special a celor privind nerespectarea regimului legal de viteză.

De asemenea, poliţiştii prezenţi în trafic acţionează pentru asigurarea fluenţei traficului rutier pe sectoarele de drum cu trafic intens.

Pe lângă prezenţa activă în stradă, pentru depistarea în trafic a conducătorilor de autovehicule care nu respectă regimul legal de viteză şi sancţionarea promptă a acestora, se vor folosi toate echipamentele de supraveghere video a traficului rutier şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, din dotare, amplasate în sistem cascadă.
Informaţii de background:

Printre principalele cauze de producere a accidentelor grave de circulaţie se regăseşte în continuare nerespectarea regimului legal de viteză, prin cele două forme de manifestare, respectiv viteza excesivă ori neadaptarea acesteia la condiţiile de drum.

Poliţiştii desfăşoară numeroase activităţi de reducere a evenimentelor rutiere grave, prin informarea conducătorilor auto, cu privire la pericolul la care se expun atât ei, cât şi pe ceilalţi participanţi la trafic prin nerespectarea normelor legale, precum şi prin acţiuni de sancţionare a abaterilor rutiere.

Peste 1.000 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 472 pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, au fost aplicate, de poliţişti, participanţilor la trafic pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, în urma acţiunii desfăşurate, la nivel naţional, în perioada 23-25 august.

Totodată au fost reţinute 29 permise de conducere şi retrase 13 certificate de înmatriculare.

[box color=green type=info]Poliţiştii recomandă conducătorilor auto să circule cu prudenţă, cu viteză adaptată carosabilului umed şi să acorde o atenţie sporită pietonilor. 

Depăşirea limitelor legale de viteză şi viteza neadaptată la condiţiile de trafic reprezintă unele din principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice![/box]

Hei, dacă ești un cititor fidel al site-ului nostru și te-ai convins că de ani buni publicăm numai știri oficiale și de încredere, te rugăm să iți rupi un minuțel din timpul tău și să ne acorzi o evaluare aici: facebook.com/obiectiv.net/reviews/ Astfel ne ajuți la creșterea autorității paginii, lucru foarte important în această perioadă, în special pentru vizitatorii noi, care, pe bună dreptate, nu au de unde să știe că suntem o publicație serioasă și de încredere. Îți mulțumim! Multă sănătate!