comenzi la domiciliu cliseru.ro

28 Februarie – Ziua Protecției Civile din România. Activități ISU Ialomița

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
24/02/2020 | Locale Ialomita

Protecția civilă este o structură înființată încă de acum 87 de ani în România, cu scopul îndeplinirii sarcinilor umanitare destinate să protejeze populația civilă împotriva pericolelor, ostilităților sau a catastrofelor şi s-o ajute să depăşească efectele lor imediate, asigurând condițiile necesare supraviețuirii acesteia.

La 28 februarie 1933, Regele României Carol al II-lea avea să aprobe, prin Înalt Decret Regal, Regulamentul Apărării Pasive, document care a reprezentat baza înfiinţării primelor structuri cu atribuţii de apărare civilă în România.

Înființate cu scopul de salvare a cetățenilor amenințați de conflagrații militare, misiunile de protecție civilă au ajuns în zilele noastre să se transforme în intervenții complexe pentru salvarea comunităților și pentru diminuarea pagubelor materiale.

Pentru nevoia de protecție a vieții oamenilor și a bunurilor acestora în fața manifestărilor provocate de forțele naturii și de conflictele armate, suntem gata mereu să facem faţă eficient intervenţiilor rapide, în pas cu aşteptările semenilor şi cu cerinţele societăţii, alături de celelalte structuri ale sistemului național de apărare, ordine publică și siguranță națională. Pentru aceasta, îndeplinim la nivel județean misiuni de protecție la inundaţii, cutremure, acţiuni de intervenţie în situaţia căderilor abundente de zăpadă, ridicarea şi distrugerea muniţiilor rămase neexplodate, acţiuni de intervenţie pentru înlăturarea efectelor poluării râurilor, participarea la limitarea şi înlăturarea urmărilor produse de diferite epizootii, monitorizarea transporturilor de substanţe toxice periculoase, explozive sau materiale speciale care tranzitează judeţul.

Ziua de 28 februarie este prilej de sărbătoare pentru  specialiştii protecţiei civile care s-au aflat mereu la datorie în sprijinul semenilor, cu dăruire, curaj şi solidaritate pentru oamenii aflaţi în situaţii limită.

De aceea, în perioada 24.02 – 04.03.2020, la nivelul ISU Ialomița ne-am propus să desfășurăm o serie de activități prilejuite de sărbătorirea Zilei Protecției Civile din România, conform următorului program:

                                                 *   *   *

 În perioada 24.02. – 28.02.2020 – activități sportive ale cadrelor I.S.U.Ialomița: 

  1. Cupa Protecției Civile – ediția 2020 la ȘAH –  competiție sportivă desfășurată la sediul Inspectoratului;
  2. Cupa Protecției Civile –ediția 2020 la MINIFOTBAL – competiție sportivă desfășurată la terenul sintetic de la Stadionul 1 Mai Slobozia;
  3. Cupa Protecției Civile la TENIS DE MASĂ – competiție sportivă desfășurată la Sala de sport a Grupului Școlar “Al.I.Cuza” din Slobozia.

        În perioada 26.02. – 04.03.2020:

  1. Desfăşurarea de acţiuni de informare preventivă a populaţiei pe tipuri de risc (incendii la gospodăriile populaţiei, incendii de vegetaţie uscată, incendii de pădure etc ), în zonele de manifestare a tipurilor de risc, cu implicarea autorităţilor locale cu atribuţii în gestionarea situațiilor de urgență şi a mass-mediei locale la 10 instituții de învățământ din județ;
  2. Desfăşurarea de lecţii deschise şi exerciţii de evacuare în caz de cutremur la 13 instituții de învățământ din județ;
  3. Organizarea unor puncte de informare preventivă cu tematică de protecţie civilă şi desfăşurarea de exerciţii demonstrative de stingere, descarcerare şi acordare a primului ajutor, în zonele cu public numeros la 5 supermarketuri din județ;
  4. Angrenarea serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă pentru a desfăşura activităţi preventive şi exerciţii demonstrative de stingere a incendiilor, în rândul comunităţilor din care fac parte, la o serie de localități din județ.

Vineri, 28 februarie:

       10.00 – 12.00  – Porțile subunităților de intervenție Slobozia, Urziceni și Fetești se vor deschide publicului larg cu prezentarea tehnicii și accesoriilor de intervenție.

Miercuri, 04 martie:

        10.00 – 12.00 – Organizarea unei conferinţe de presă cu ocazia Zilei Protecției Civile din România.