15 RECOMANDĂRI privind conduita socială responsabilă în prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19)
TELVERDE Coronavirus – 0800.800.358. Nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor.
Românii aflați în străinătate pot solicita informații la: +4021.320.20.20
Ziarul Obiectiv Ialomita > Evenimente > 28 Februarie – Ziua Protecției Civile din România https://wp.me/p49Kdo-deP
livrari la domiciliulivrari la domiciliu
AVEM ORGANE CONGELATE DE MIEL CU PRAPUR INCLUS

28 Februarie – Ziua Protecției Civile din România

Protecția civilă este o structură înființată încă de acum 86 de ani în România, cu scopul îndeplinirii sarcinilor umanitare destinate să protejeze populația civilă împotriva pericolelor, ostilităților sau a catastrofelor şi s-o ajute să depăşească efectele lor imediate, asigurând condițiile necesare supraviețuirii acesteia.

La 28 februarie 1933, Regele României Carol al II-lea avea să aprobe, prin Înalt Decret Regal, Regulamentul Apărării Pasive, document care a reprezentat baza înfiinţării primelor structuri cu atribuţii de apărare civilă în România.

Înființate cu scopul de salvare a cetățenilor amenințați de conflagrații militare, misiunile de protecție civilă au ajuns în zilele noastre să se transforme în intervenții complexe pentru salvarea comunităților și pentru diminuarea pagubelor materiale.

Pentru nevoia de protecție a vieții oamenilor și a bunurilor acestora în fața manifestărilor provocate de forțele naturii și de conflictele armate, suntem gata mereu să facem faţă eficient intervenţiilor rapide, în pas cu aşteptările semenilor şi cu cerinţele societăţii, alături de celelalte structuri ale sistemului național de apărare, ordine publică și siguranță națională. Pentru aceasta, îndeplinim la nivel județean misiuni de protecție la inundaţii, cutremure, acţiuni de intervenţie în situaţia căderilor abundente de zăpadă, ridicarea şi distrugerea muniţiilor rămase neexplodate, acţiuni de intervenţie pentru înlăturarea efectelor poluării râurilor, participarea la limitarea şi înlăturarea urmărilor produse de diferite epizootii, monitorizarea transporturilor de substanţe toxice periculoase, explozive sau materiale speciale care tranzitează judeţul.

Ziua de 28 februarie este prilej de sărbătoare pentru  specialiştii protecţiei civile care s-au aflat mereu la datorie în sprijinul semenilor, cu dăruire, curaj şi solidaritate pentru oamenii aflaţi în situaţii limită.

De aceea, astăzi, 28.02.2018, ne-am întâlnit cu cetățenii la sediul ISU Ialomița, în cadrul unei acțiuni “Porţi Deschise”.

De asemenea, specialiști din cadrul ISU Ialomița s-au deplasat la o unitate de învățământ din Slobozia pentru discuții cu elevii referitoare la semnificația Zilei Protecției Civile din România.

ISU Ialomița – INSPECTORATUL PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ “BARBU CATARGIU” AL JUDEŢULUI IALOMIŢA

În Magazinele La Cliseru din Slobozia
Hei, dacă ești un cititor fidel al site-ului nostru și te-ai convins că de ani buni publicăm numai știri oficiale și de încredere, te rugăm să iți rupi un minuțel din timpul tău și să ne acorzi o evaluare aici: facebook.com/obiectiv.net/reviews/ Astfel ne ajuți la creșterea autorității paginii, lucru foarte important în această perioadă, în special pentru vizitatorii noi, care, pe bună dreptate, nu au de unde să știe că suntem o publicație serioasă și de încredere. Îți mulțumim! Multă sănătate!