comenzi la domiciliu cliseru.ro

28 Februarie – Ziua Protecției Civile din România

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
28/02/2019 | Evenimente

Protecția civilă este o structură înființată încă de acum 86 de ani în România, cu scopul îndeplinirii sarcinilor umanitare destinate să protejeze populația civilă împotriva pericolelor, ostilităților sau a catastrofelor şi s-o ajute să depăşească efectele lor imediate, asigurând condițiile necesare supraviețuirii acesteia.

La 28 februarie 1933, Regele României Carol al II-lea avea să aprobe, prin Înalt Decret Regal, Regulamentul Apărării Pasive, document care a reprezentat baza înfiinţării primelor structuri cu atribuţii de apărare civilă în România.

Înființate cu scopul de salvare a cetățenilor amenințați de conflagrații militare, misiunile de protecție civilă au ajuns în zilele noastre să se transforme în intervenții complexe pentru salvarea comunităților și pentru diminuarea pagubelor materiale.

Pentru nevoia de protecție a vieții oamenilor și a bunurilor acestora în fața manifestărilor provocate de forțele naturii și de conflictele armate, suntem gata mereu să facem faţă eficient intervenţiilor rapide, în pas cu aşteptările semenilor şi cu cerinţele societăţii, alături de celelalte structuri ale sistemului național de apărare, ordine publică și siguranță națională. Pentru aceasta, îndeplinim la nivel județean misiuni de protecție la inundaţii, cutremure, acţiuni de intervenţie în situaţia căderilor abundente de zăpadă, ridicarea şi distrugerea muniţiilor rămase neexplodate, acţiuni de intervenţie pentru înlăturarea efectelor poluării râurilor, participarea la limitarea şi înlăturarea urmărilor produse de diferite epizootii, monitorizarea transporturilor de substanţe toxice periculoase, explozive sau materiale speciale care tranzitează judeţul.

Ziua de 28 februarie este prilej de sărbătoare pentru  specialiştii protecţiei civile care s-au aflat mereu la datorie în sprijinul semenilor, cu dăruire, curaj şi solidaritate pentru oamenii aflaţi în situaţii limită.

De aceea, astăzi, 28.02.2018, ne-am întâlnit cu cetățenii la sediul ISU Ialomița, în cadrul unei acțiuni “Porţi Deschise”.

De asemenea, specialiști din cadrul ISU Ialomița s-au deplasat la o unitate de învățământ din Slobozia pentru discuții cu elevii referitoare la semnificația Zilei Protecției Civile din România.

ISU Ialomița – INSPECTORATUL PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ “BARBU CATARGIU” AL JUDEŢULUI IALOMIŢA