comenzi la domiciliu cliseru.ro

2,5 tone de grâu şi 1,4 tone de pepeni confiscate de poliţişti

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
12/08/2014 | Lege si Ordine

 În urma unei verificări efectuate de către poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor la o societate comercială de pe raza comunei Grindu, s-a stabilit faptul că unitatea economică a achiziţionat fără documente de provenienţă, cantitatea de 2.500 kg grâu.

Agentul economic a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 10.000 de lei de către poliţişti, care au dispus şi ridicarea în vederea confiscării a întregii cantităţi de cereale.

Pe raza municipiului Urziceni a fost depistat un tânăr în vârstă de 29 de ani, din comuna Maia în timp ce transporta cantitatea de 1.165 kg pepeni, fără a deţine documente de provenienţă.

Tânărul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 500 de lei, pentru încălcarea prevederilor Legii 12/1990, totodată fiind ridicată în vederea confiscării şi cantitatea de pepeni transportată.

Tot pe raza municipiului Urziceni a fost depistat şi un bărbat de 35 de ani, din judeţul Dâmboviţa, care comercializa 250 kg de pepeni fără a deţine documente de provenienţă.

Poliţiştii au aplicat pe numele acestuia o sancţiune contravenţională în valoare de 500 de lei şi au ridicat în vederea confiscării produsele agroalimentare.

Poliţiştii Posturilor de Poliţie Perieţi şi Bueşti au acţionat pentru verificarea persoanelor care comercializează pepeni pe marginea Drumului Naţional 2A.

Activităţile s-au derulat pe raza comunelor Perieţi şi Misleanu, fiind verificaţi 6 comercianţi. Trei dintre aceştia au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi în valoare de 1.500 de lei, pentru comercializarea produselor agroalimentare de alte persoane decât titularul certificatului de producător sau comercializarea acestora fără certificat de producător.

Un tânăr de 23 de ani, din judeţul Argeş a fost depistat pe raza Cartierului Slobozia Nouă de către poliţişti în timp ce transporta cu un autocamion lemn de foc.

În urma măsurării materialului lemnos transportat s-a constatat că acesta nu corespunde din punct de vedere cantitativ şi calitativ cu datele înscrise în avizul de însoţire.

În cauză a fost luată măsura sancţionării contravenţionale a celui în cauză cu amendă în cuantum de 5.000 de lei şi ridicarea în vederea confiscării a materialului lemnos transportat.

Comunicat de presă: IPJ Ialomița