comenzi la domiciliu cliseru.ro

24 de S.R.L.-D.-uri îşi pierd calitatea de microîntreprindere debutantă

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
28/01/2015 | Locale Ialomita

24 de societăţi din județul Ialomița îşi pierd calitatea de microîntreprindere aparţinând întreprinzătorului debutant (S.R.L.-D.-uri), ca urmare a împlinirii termenului de 3 ani de la data înfiinţării acestora.

Astfel, reprezentanţii acestor societăţi trebuie să facă demersurile necesare pentru schimbarea sintagmei S.R.L.-D. în S.R.L. sau să opteze pentru altă formă juridică.

Din cele 24 de societăți, 11 sunt din Slobozia, 2 din Amara, 2 din Fetești, 2 din Păltiniș, și câte una din Dridu, Căzănești, Urziceni, Movilița, Săveni, Manasia și Gura Ialomiței. La nivel național, există un număr de 3.224 de astfel de societăți.

Potrivit articolului 6, aliniatul (1), lit. a, din Ordonanța de urgență nr. 6/2011 pentru stimularea înfiinţării şi dezvoltării microîntreprinderilor de către întreprinzătorii debutanţi în afaceri, cu modificările şi completările ulterioare, calitatea de microîntreprindere aparţinând întreprinzătorului debutant se pierde, prin efectul legii, “la data de 31 decembrie a anului în care se împlinesc 3 ani de la data înregistrării”.

Astfel, conform aceluiaşi articol, aliniatul (2), „în termen de cel mult 45 de zile lucrătoare de la pierderea calităţii de microîntreprindere aparţinând întreprinzătorului debutant, societatea respectivă are obligaţia să procedeze la schimbarea denumirii potrivit prevederilor art. 36 din Legea nr. 26/1990, republicată, cu modificările şi completările ulterioare”.

Prin urmare, reprezentantul societăţii se va prezenta la oficiul registrului comerțului de pe lângă tribunalul unde şi-a declarat sediul social, în termen de cel mult 45 de zile lucrătoare de la data la care se împlinesc 3 ani de la înmatricularea societății, în vederea schimbării denumirii.