22 aprilie – Ziua Pământului, ziua când s-a născut mişcarea pentru protejarea mediului înconjurător

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița

Ziua Pământului a fost fondată de senatorul american Gaylord Nelson în anul 1970 cu scopul de a trezi clasa politică din dezinteresul pe care îl arătau faţă de mediu. Ziua Pământului a fost celebrată în primul an de circa 20 milioane de cetăţeni americani.

După 2 decenii, în anul 1990, peste 200 milioane de oameni din 141 de ţări au transformat Ziua Pământului într-o manifestare de amploare în istoria omenirii, prin alăturarea lor în dorinţa de a milita pentru un viitor mai bun al planetei noastre.

Cu acest prilej Agenţia pentru Protecţia Mediului Ialomiţa, în parteneriat cu  Primăria Municipiului Slobozia  şi Centrul Cultural UNESCO “Ionel Perlea” a organizat un Concurs interşcolar de cunoştinţe de mediu adresat tuturor şcolilor cu clasele I-IV din Municipiul Slobozia.

Au răspuns invitaţiei la concurs patru unităţi de învăţământ: Liceul de Arte, Colegiul Naţional M. Viteazul , Şcoala nr. 5 din Slobozia Nouă şi Liceul Pedagogic.

Concursul s-a desfăşurat într-o singură etapă care a constat în patru probe: proba cunoştinţe despre natură, proba “atitudinea faţă de mediu”, proba” Odă Pământului “ – referate prezentate în format Power Point şi o probă artistică (poezie şi cântec prin care se omagiază frumuseţile naturii).

APM ialomitaziua pamantului (4) apm ialomita APM ialomitaziua pamantului (1) APM ialomitaziua pamantului (2)

Echipajele câştigătoare vor fi premiate cu o excursie la Muzeul de Ştiinţe ale Naturii “Grigore Antipa“ Bucureşti, transportul elevilor şi îndrumătorilor fiind asigurate prin grija Primăriei Municipiului Slobozia, iar costul biletelor pentru vizitarea muzeului va fi asigurat de către Centrul Cultural UNESCO “Ionel Perlea”.

Locul întâi a fost acordat echipajului de la Colegiul Naţional M. Viteazul, locul doi echipajului de la Liceul de Arte, iar locul trei a fost obţinut de echipajul de la Şcoala nr. 5 din Slobozia Nouă.

comunicat de presă: APM Ialomița