comenzi la domiciliu cliseru.ro

21 de ani – In memoriam Doina şi Ion Aldea-Teodorovici

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
29/10/2013 | Stiri nationale

In memoriam Doina si Ion Aldea-Teodorovici

Au trecut 21 ani de când regretaţii artişti Doina şi Ion Aldea-Teodorovici au trecut în veșnicie, în urma unui accident care a avut loc în județul nostru, la Coșereni.

În fiecare an, cei doi artiști din Basarabia, care au militat pentru Unire prin cântec, sunt comemorați de către cei care i-au îndrăgit și nu i-au uitat.

„Candela Speranţei şi a durerii” este în fiecare an aprinsă la Coșereni, spre veșnică amintire.

„Poate nu vă mai aduceți aminte sau nici nu ați auzit de ei. Doi mari artiști basarabeni care nu mai sunt printre noi de foarte mult timp. Au fost unii dintre cei mai buni prieteni ai Anastasiei Lazariuc. Este vorba de Doina și Ion Aldea Teodorovici. Anastasia s-a lansat cu piesa „Seara albastră” compusă de Ion și are în repertoriul ei foarte multe piese superbe compuse de el. Au mers în turnee împreună, și-au crescut copiii împreună, până în noptea fatală de 29 spre 30 octombrie 1992. Este incredibil cum trece timpul. Parcă ieri s-a întâmplat totul. Sunt și vor fi mereu în sufletul nostru. Ei vor muri numai în clipa în care nu va mai exista nici o persoană care să își aducă aminte de ei. Iubiți-i și cinstiți-i pentru ce au fost și încă sunt prin melodiile lor: DOI MARI LUPTĂTORI PENTRU NEAMUL ROMÂNESC”, se preciza pe pagina Anastasiei Lazariuc.

Îndrăgiții solişti de dincolo de Prut, Doina şi Ion Aldea Teodorovici, au cântat pentru noi şi pentru românii de pretutindeni, militând pentru reîntregirea României Mari.

În noaptea de 29 spre 30 octombrie 1992, maşina în care se deplasau spre Chişinău a intrat într-un copac, în apropierea localităţii Coşereni. În maşină se aflau patru persoane. Șoferul şi însoţitorul au scăpat fără nici o zgârietură, în timp ce Doina şi Ion, aflaţi pe bancheta din spate, au fost striviţi între greutatea maşinii şi copacii de pe marginea drumului.

Moartea celor doi a fost percepută la data respectivă ca o tragedie naţională, și, mai mult, un atentat, în opinia multora existând indicii care să conducă autoritățile spre o astfel de concluzie.

Cei doi au lăsat în urmă un băieţel, Cristofor, care la vremea aceea avea 11 ani. Cristofor a fost crescut de mama Doinei, Eugenia Marin.

Tot aşa a murit şi marele poet şi patriot Grigore Vieru, în ianuarie 2009, în urma unui accident rutier. Dumnezeu să-i odihnească, pe toţi, în pace!

Articole recente:
🟠 Vezi mai multe ştiri din Ialomiţa ➡️