comenzi la domiciliu cliseru.ro

180 de muncitori din Ialomiţa vor fi disponibilizaţi

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
27/11/2011 | Locuri de munca

[box color=white]Peste 3.700 de specialişti cu vechime şi competenţă demonstrată de-a lungul timpului în domeniul îmbunătăţirilor funciare, printre care şi 179 muncitori din judeţul Ialomiţa, sunt amenințați de șomaj dacă se va adopta Legea pentru aprobarea Ordonanţei de Urgenţă nr. 82/2011 privind unele măsuri de organizare a activităţii de îmbunătăţiri funciare. [/box]
Prin această Ordonanţă a Guvernului se dispune reorganizarea Administraţiei Naţionale a Îmbunătăţirilor Funciare şi transformarea acesteia în Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare, în esenţă aceasta vizând doar reducerea personalului.
„Această reorganizare este propusă de actualul Executiv, care nu ştie altceva decât să taie pensii şi salarii, să trimită oameni în şomaj, inclusiv într-un sector extrem de sensibil, cel al îmbunătăţirilor funciare, care are mari responsabilităţi în domeniul realizării lucrărilor necesare pentru prevenirea apariţiei unor pagube imense cauzate de inundaţii, care în ultimii ani au determinat distrugerea a numeroase locuinţe şi calamitarea culturilor din multe zone ale ţării”, susțin social-democrații ialomițeni.
Comisia pentru Agricultură, Silvicultură şi Dezvoltare Rurală din Senatul României a emis un Raport de respingere la proiectul de lege, argumentând astfel: promovarea ordonanţei are la bază constrângeri bugetare fără a promova eficientizarea managementului în sectorul îmbunătăţirilor funciare; nu sunt prevăzute măsuri pentru gestionarea patrimoniului public şi de stat, aflat în administrarea ANIF; prevederile ordonanţei blochează sistemul de îmbunătăţiri funciare şi duce la imposibilitatea desfăşurării în condiţii normale a activităţilor agricole; lucrările de utilitate publică, de combatere a eroziunii solului şi desecări nu vor putea fi realizate, afectându-se grav zonele protejate iar disponibilizările din sistem au un impact social major, fără a fi prevăzute măsuri special de protecţie.
P.S.D. Ialomiţa îi cere senatorului P.D.L. Tudor Panţuru să voteze pentru respingerea Legii de aprobare a Ordonanţei de Urgenţă nr. 82/2011 privind unele măsuri de organizare a activităţii de îmbunătăţiri funciare, avertizând că acesta are de ales între a fi alături de cetăţenii ialomiţeni care i-au dat votul, reprezentându-le interesele de menţinere a vechii structuri a A.N.I.F., şi a-şi demonstra obedienţa faţă de măsurile dezastruoase şi nepopulare ale incompetentului Guvern Boc.