comenzi la domiciliu cliseru.ro

16 sesizări privind diverse incidente electorale. O persoană sancționată pentru reclamație falsă

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
29/07/2012 | Locale Ialomita

În cursul zilei de duminică, 29 iulie a.c., până la ora 13.00, în judeţul Ialomiţa au fost înregistrate 16 sesizări privind diverse incidente electorale (din care 7 în mediul rural şi 9 în mediul urban).

15 din totalul sesizărilor înregistrate se află în curs de verificare, iar în unul dintre cazuri s-a stabilit că aspectele reclamate erau false. În această situaţie, faţă de persoana care a sesizat în mod nejustificat prin SNUAU 112 instituţiile abilitate s-a luat măsura sancţionării contravenţionale conform prevederilor Legii nr. 61/1991.

Niciunul dintre evenimentele sesizate nu a condus la tulburarea procesului de vot.

Conducerea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ialomiţa asigură cetăţenii că poliţiştii vor acţiona ferm şi de această dată faţă de orice încălcare a legii şi vor manifesta echidistanţă indiferent de calitatea celor care încalcă normele legale în vigoare.

De asemenea, poliţiştii recomandă tuturor cetăţenilor să respecte legea şi să anunţe prin S.N.U.A.U. 112 sau la unităţile de poliţie, orice faptă prin care se încalcă reglementările electorale în vigoare.