15 ialomițeni cercetați penal pentru deținerea și comercializarea a 10.000 de petarde și artificii

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița

 15 ialomiţeni, cu vârste cuprinse între 10 şi 68 de ani, sunt cercetați penal sub aspectul comiterii infracţiunii de efectuare  de operaţiuni cu articole pirotehnice.

obiecte pirotehnice interzise (06)În perioada 23 – 26 decembrie a.c., cu ocazia activităţilor derulate în cadrul planului de acţiune „Foc de artificii”, demarat la nivel naţional, poliţiştii au depistat 15 ialomiţeni  care deţineau şi comercializau aproximativ 10.000 petarde şi artificii clasa I şi a II-a, articole pirotehnice ce au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Din verificările efectuate, anchetatorii au stabilit că articolele pirotehnice au fost achiziţionate de pe raza municipiilor Bucureşti şi Slobozia.

În cadrul activităţilor derulate, efectivele Poliţiei Oraşului Ţăndărei, în baza unei autorizaţii de percheziţie domiciliară emisă de Judecătoria Feteşti, au descins la locuinţa unui bărbat de 41 de ani, din Ţăndărei, unde au fost identificate 3.700 articole pirotehnice clasa a II-a. Acestea au fost ridicate în vederea confiscării de către anchetatori.

Din cercetările efectuate, poliţiştii au stabilit că bărbatul a achiziţionat petardele dintr-un complex comercial situat pe raza municipiului Bucureşti şi intenţiona să le comercializeze de la domiciliu.

În toate cazurile au fost întocmite dosare penale, urmând a se da soluţii prin unităţile de parchet competente.