comenzi la domiciliu cliseru.ro

15 ani de la înființarea Fundației Ciulinii Bărăganului

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
21/06/2014 | Locale Ialomita

Fundația de Turism și Ecologie a Dunării de Jos „Ciulinii Bărăganului” a marcat, zilele trecute, 15 ani de când a fost pusă „piatra de temelie” a unei activități non-profit, de promovare a activităţilor din domeniile turismului şi protecției mediului.

Deși fondatorii, un grup de entuziaști iubitori de drumeții, au pornit la drum cu vise mari în traistă, pe parcursul celor 15 ani doar câțiva au rămas să ducă mai departe mesajele și visele din tinerețe. Să organizeze evenimente, să facă educație turistică și ecologică, să organizeze tabere de iniţiere în orientare sportivă, alpinism, prim-ajutor sau să furnizeze informaţii din domeniul turistic şi protecţie a mediului.

La ora actuală, când spui Fundația „Ciulinii Bărăganului” spui „Mate”, adică președintele Munteanu Florin. De la el știm ce înseamnă această fundație și ce rol are în viața comunității. Chiar dacă proiectele sale nu au fost întotdeauna de anvergură, totuși trebuie apreciat efortul. Încercările de a realiza câte ceva au fost multe, dar fără susținere financiară totul pare fără ecou.

După 15 ani de voluntariat, de alergat după fonduri pentru susținerea unor activități de promovare a turismului în Ialomița, după ani de participări la evenimente de gen, „Mate” a încercat să adune fondatorii, prietenii și colaboratorii la un eveniment în cadrul căruia să se depene amintiri, să se arate că acești ani nu au trecut degeaba, să se pună la cale proiecte, concursuri, drumeții. Și a reușit, în măsura în care s-a putut. Au fost trei zile în care s-au simțit din nou „tineri și neliniștiți”.

În prima zi, respectiv vineri, 13 iunie, au avut loc concursuri de fotografie, grafică și caricatură pe tematică turistică în tabăra de la Amara, iar seara, în jurul unui foc de tabără s-a preparat și mult dorita fasole cu ciolan.

Sâmbătă, invitații au vizitat stațiunea Amara, s-au făcut plimbări cu caiacele, s-a făcut din nou foc de tabără, s-a cântat și s-au simțit extraordinar de bine.

ciulinii baraganului

Duminică, la Casa de Cultură Municipală din Slobozia, reprezentanții Fundației au susținut un moment festiv, în cadrul căruia au fost înmânate diplome aniversare tuturor celor care au sprijinit voluntariatul în cadrul Fundației, prieteni, colaboratori, dar și reprezentanților unor Cluburi din țară.

În cadrul evenimentului, au fost prezenți și doi dintre fondatorii Fundației, Puiu Crețu și Marius Matache, care au susținut și un program artistic de muzică folk.