comenzi la domiciliu cliseru.ro

132 de solicitări primite prin SNUAU 112 la nivelul județului Ialomița. Detalii.

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
07/01/2017 | Locale Ialomita

132 de solicitări primite prin SNUAU 112 la nivelul județului Ialomița, de la intrarea în vigoare a codului portocaliu și până în prezent (ora 10.00)

Odată cu instituirea codului portocaliu de vânt şi ninsori abundente, la nivelul judeţului s-a activat grupa operativă interinstituţională, la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

Primul apel a fost primit în noaptea de joi spre vineri(05 – 06 ianuarie), în jurul orei 02.30, când un autoturism ce se deplasa pe DJ 402 a rămas înzăpezit între localitățile Lilieci și Hagiești. În orele următoare, nu mai puțin de 48 de autoturisme în care se aflau aproximativ 85 de persoane au rămas înzăpezite pe drumurile de pe teritoriul județului.

Viscolul puternic a îngreunat și deplasarea autospecialelor Serviciului de Ambulanță Județean și a celor de prim ajutor calificat SMURD la cele 57 de urgențe medicale primite în ultimele 32 de ore. La cele mai multe dintre cazuri, acestea au fost nevoite să se deplaseze însoțite de utilaje de deszăpezire. Dintre acestea, 7 gravide au fost preluate și transportate la spital iar o alta, în vârstă de 32 de ani, din localitatea Vlădeni, a născut acasă, cu puțin timp înainte de sosirea unui echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean. Femeia și nou născutul au primit îngrijiri medicale și au fost preluați și transportați la Spitalul Județean de Urgență Slobozia în siguranță.

Tot în această perioadă, acoperișurile a 11 blocuri și locuințe au fost afectate parțial, fiind luate și aruncate la pământ de vântul puternic. De asemenea, au fost înregistrate patru incendii, cel mai puternic la o locuință din orașul Amara. Pompierii ialomițeni au reușit lichidarea acestora în limitele găsite.

În acest moment, un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean se deplasează în localitatea Ograda, în cazul unei femei în vârstă de 26 de ani, gravidă în luna a 9-a, care acuză dureri abdominale și lombare.