13 spații de învățământ din județ nu au autorizație sanitară de funcționare
Rețeaua școlară din județul Ialomița este compusă din 96 de unități de învățământ, dispuse în 200 de spații.
În urma unei inspecții tematice, desfășurate în perioada 1 – 15 august, s-a constatat că din cele 200 de spații de învățământ, doar 13 nu au obținute autorizații de funcționare, alte două unități, respectiv grădinița cu program normal Amara, care va deveni grădiniță cu program prelungit, fiind în curs de a obține autorizația sanitară de funcționare, ca de altfel și Grupul Școlar Agricol din Căzănești.
Potrivit inspectorului general școlar al Inspectoratului Școlar Județean Ialomița, Otilia Dumitru, în cazul celor 13 spații de învățământ care nu au autorizații de funcționare, până la începerea anului școlar se încearcă obținerea unor autorizații provizorii, pe o perioadă de șase luni, din cauză că unele grădinițe, de exemplu din Slobozia, funcționează la parterul unor blocuri, sau sunt subdimensionate și nu pot fi autorizate permanent.
Așadar, majoritatea spațiilor școlare vor fi autorizate până la începerea anului școlar, iar elevii vor putea să învețe în condiții bune.
În ceea ce privește investițiile în spații de învățământ, până la sfârșitul anului urmează să fie finalizate 7 unități la Cegani, Păltiniș, Misleanu, Adâncata, Dridu, Munteni Buzău, Coșereni, iar la Gârbovi se schimbă proiectarea pentru a se construi o clădire nouă.
De asemenea, se are în vedere construcția unor unități de învățământ cu două săli de clasă la grădinițele Alexeni, Axintele, Bărcănești, Balaciu, cu 3 săli de clasă la grădinițele Sălcioara și Cegani și cu 8 săli de clasă în grădinița Bărbulești.
În plus, în programul de reabilitare vor intra grădinițele Colelia, Cosâmbești, Miloșești, Cocora, Scânteia, Giurgeni, Malu, Grădinița cu program normal nr. 2 Fetești și cea cu program normal nr. 5 Fetești.