comenzi la domiciliu cliseru.ro

13 septembrie – Ziua pompierilor din România

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
13/09/2011 | Locale Ialomita
Actualizat: 22 septembrie 2011
ziua pompierilor romania - slobozia ialomita
Ziua Pompierilor Romania
Marți, 13 septembrie, conform tradiţiei, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Catargiu” al judeţului Ialomiţa şi-a deschis porţile pentru ca publicul larg să poată lua contact cu ce înseamnă viaţa de pompier.
Cu acest prilej, a fost prezentată tehnica de intervenţie din dotarea inspectoratului, desfăşurându-se şi exerciţii demonstrative menite să-i familiarizeze pe cei interesaţi cu modul de lucru al profesioniştilor în situaţii de urgenţă. La eveniment a participat şi prefectul judeţului Ialomiţa, Mădălin Teculescu.
Pompierii din toată ţara şi-au sărbătorit existenţa, comemorând faptele eroice ale înaintaşilor de la 1848 ce au luptat cu eroism împotriva trupelor venite să înfrângă mişcarea revoluţionară. Pe 13 septembrie 1848, Compania de Pompieri din Bucureşti, sub comanda căpitanului Pavel Zăgănescu, a învins oastea turcilor. 166 de ostaşi români au rezistat cu stoicism în faţa a 5.000 de ieniceri, bătălia din Dealu Spirii rămânând în istoria neamului ca fiind un act eroic al pompierilor militari în apărarea revoluţiei de la 1848.