comenzi la domiciliu cliseru.ro

“13 ianuarie 2015 – Ziua Informării Preventive”

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
12/01/2015 | Locale Ialomita

Informarea preventivă este una din formele principale ale activităţii de prevenire şi se poate considera elementul esenţial în aplicarea principiului solidarităţii în rândul cetăţenilor, atât din punct de vedere preventiv, cât şi din punct de vedere al gestionării situaţiilor de urgenţă pe care le pot genera riscurile identificate la nivel teritorial.

În programul de activităţi al unităţii noastre, au fost cuprinse a se organiza şi desfăşura, sub egida “Zilei Informării Preventive”, o serie de acţiuni ce se vor derula de-a lungul întregului an. Aceste acţiuni urmăresc în principal informarea şi educarea preventivă a populaţiei, crearea în rândul acesteia a unei culturi preventive.

isu pompieri prevenie incendiiÎntrucât Ziua Informării Preventive este “Marţi – 13”, cunoaşterea este modul cel mai eficient de contracarare a superstiţiei, simbolul “pisica neagră” urmărind a deveni un mod non-verbal de atenţionare a populaţiei asupra riscurilor care, permanent, pot duce la producerea unor situaţii de urgenţă şi la adoptarea de către cetăţeni a unei conduite corespunzătoare în ceea ce priveşte aceste riscuri, manifestările şi consecinţele lor. O populaţie informată preventiv în domeniul gestionării situaţiilor de urgenţă, este o populaţie puternică, elementele acestei acţiuni de a informa urmărind creşterea siguranţei cetăţeanului.