13.11.2012 – ZIUA INFORMĂRII PREVENTIVE ÎN ROMÂNIA

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița

Ziua de 13 noiembrie 2012 este declarată de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă drept “Ziua Informării Preventive” în România. Începând cu anul 2011, IGSU a identificat această oportunitate de diseminare a informaţiilor cu caracter preventiv prin organizarea, în fiecare dată de 13, marţi, a acestui eveniment.

Cu această ocazie, pe plan local se vor desfăşura anumite activităţi în vederea informării populaţiei asupra riscurilor generatoare de situaţii de urgenţă identificare la nivelul judeţului nostru, pentru dezvoltarea în rândul cetăţenilor a unui comportament adecvat înainte, în timpul şi după producerea situaţiilor de urgenţă.

Conform statisticilor, în caz de cataclisme naturale, doar 45% din pagube apar ca efect direct al acestora. Diferenţa apare pe fondul necunoaşterii şi neaplicării unor reguli elementare de protecţie şi prevenire.

În perioada 12.11 – 16.11.2012, inspectorii de prevenire din cadrul ISU Ialomiţa vor desfăşura activităţi de informare preventivă la unităţile administrativ – teritoriale, operatori economici şi instituţii din judeţ.

De asemenea, cu această ocazie IGSU a lansat pe reţeaua de socializare Facebook un concurs cu premii, la care cetăţenii se pot înscrie prin accesarea paginii web: http://www.facebook.com/informarepreventiva.